Alex

Nőtt a HP árbevétele a harmadik negyedévben

A HP ma nyilvánosságra hozta 2004. július 31-én zárt harmadik pénzügyi negyedévének előzetes eredményeit, mely szerint árbevétele 9%-al több volt mint egy évvel korábban, és veszteséget csupán a szerverek terén szenvedett.

A HP árbevétele 18,9 milliárd dollár volt, ez 9%-kal több, mint egy évvel korábban. Az egyes divíziók árbevételének alakulása 2003 III. negyedévéhez képest: Személyi rendszerek +19%; Nyomtatás és képalkotás +8%; Nagyvállalati tárolók és szerverek -5%; HP Szolgáltatások +12%; Szoftverek +17%. A vállalat üzemi eredménye 846 millió dollárt tett ki, részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 24 dollárcent volt a vizsgált negyedévben - szemben a 12 hónappal korábbi 23 centes értékkel. A nettó nyereség 142 millió dolláros (részvényenként 5 centnyi), adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót tükröz.

A negyedév során az alábbiak szerint változott az árbevétel az egyes régiókban a 12 hónappal korábbi adatokhoz képest: az amerikai kontinensen 4 százalékkal 8,4 milliárd dollárra; Európában 14 százalékkal 7,5 milliárd dollárra, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében pedig 11 százalékkal 3,0 milliárd dollárra nőtt. A vállalat egészét tekintve és az árfolyamhatásokat korrigálva a harmadik negyedév összárbevétele 5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi szintnél.

"Bár a személyi rendszerek, a nyomtatás és a képalkotás, valamint a szoftverek és a szolgáltatások szegmensében elégedettek vagyunk teljesítményünkkel, ezeket a stabil eredményeket beárnyékolják a nagyvállalati tárolók és szerverek üzletágának gyenge számai. Azonnali változtatásokat hajtunk végre a vezetőségben, és felgyorsítjuk a nyereséghányad javítását célzó tervek megvalósítását. Arra számítunk, hogy már a negyedik negyedévben sikerül helyreállítanunk a szervezet nyereségességét" - nyilatkozta Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgató asszonya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!