Gyurkity Péter

900 ezer hibás laptopot hív vissza a HP

Az Intel után nem sokkal a Hewlett-Packard termékeiben is hibára bukkantak, és a cég bejelentése szerint közel 900 ezer laptop visszahívását tervezik hibás memória modulok miatt.

A noteszgépekben alkalmazott memória modulok bizonytalan működésére a Compaq és HP laptopok rutintesztje közben derült fény. A Hewlett-Packard részletes tájékoztatója szerint a hiba a Compaq Evo és Presario sorozat tagjainál, valamint a HP Compaq Business Notebook nx7000 és HP Pavilion zt3000 típusú laptopoknál fordulhat elő. A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy a hibás modulok nem a cég saját termékei, hanem egyéb gyártók által beszállított alkatrészek.

Az Infineon Technology, a Micron Technology, a Samsung Electronics és a Winbond által 2002 márciusa és 2003 júliusa között gyártott, 128, 256 és 512 MB kapacitású, hibás memória chipek gyakori lefagyást, adatvesztést, és - Windows operációs rendszer esetén - "kék halált" okozhatnak. A hiba a Pentium 4, illetve Pentium M processzorral és Intel lapkakészlettel szállított laptopoknál fordul elő és minden bizonnyal az energiatakarékos üzemmóddal áll összefüggésben.

"Szeretnénk minél előbb tisztázni a helyzetet, és megfelelően tájékoztatni vásárlóinkat és partnereinket egyaránt. Nagyon komolyan vesszük a problémát, igaz a hiba csak ritkán fordul elő és nagyban függ a felhasználói környezettől" - jelentette ki Ronald Kasik, a Hewlett-Packard marketing igazgatója. Elmondása szerint a vásárlók a cég weboldalán található egyszerű alkalmazással ellenőrizhetik laptopjaikat, és amennyiben hibára bukkannak, a HP vállalja a hibás modulok díjmentes kicserélését. A felhasználók ugyanakkor maguk is elvégezhetik a cserét a honlapon közzétett útmutató segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frenzy #5
    Mar amelyik hiba javithato BIOS utjan. Mondjuk manapsag mar eleg furfangosak, es sok minden lehetseges rajta keresztul, de azert a fizikai hibak egy reszet nem igen lehet vele kijavitani.

    Autoknal mikor lesz mar biosfrissitessel megoldhato problema? :D
  • Cat #4
    szériahiba esetén autóknál is többtizezret hivnak be a szervízekbe, szóval a fura ebben az, hogy ilyen ritkán történik meg - hála a BIOSfrissités lehetőségének
  • Devla #3
    Lehet, hogy a presztizsveszteseg nagyobb, mint a visszahivas es atszereles koltsege. Ha folyton lefagyna a vadiuj laptopom, biztos elgondolkoznek egy masik markan, akarkinek a hibaja is legyen.
  • Punkerwork #2
  • Frenzy #1
    Szep dolog a bug. Software eseteben azert joval egyszerubb javitani, mint egy hardware-nel. Kivancsi vagyok mibe kerulhet ez a kampany a HPnek?