Rónai György

Halláskárosodást okozhat a Siemens 65-ös sorozata

A Siemens Mobile figyelmeztetést tett közzé, melyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a 65-ös terméksorozat, tehát a C65, CX65, M65, S65 és SL65 egy szoftverhibából adódóan bizonyos esetekben extrém hangosan játssza le az alacsony töltöttségi szintre figyelmeztető hangot.

A Siemens ajánlata egyelőre csak annyi, hogy kapcsoljuk ki ezt a hangot a szoftverben, vagypedig egyáltalán ne használjuk a telefont, ha már túl alacsony a töltöttségi szintje. A hiba egyébként csak abban az esetben jelentkezik, ha a telefon olyan alacsony töltöttségi szintre került, hogy egy percen belül már háromszor eljátszotta ezt a figyelmeztető hangot. Ekkor a telefon automatikus kikapcsolásra van programozva, mely előtt még egyszer újból lejátssza a hangot. Ha viszont éppen egy beszélgetés közben vagyunk amikor ez bekövetkezik, akkor a telefon előbb szétkapcsol, majd azonnal, a szoftverhiba folytán extrém hangosan jelentkezik a figyelmeztető hang. Ha a tulajdonos még ekkor is a füléhez tartja a telefont, akkor bizony halláskárosodást is okozhat a hangos riasztás.

A hiba egyébként a 11-es verziószámú, vagy az előtti szoftverrel rendelkező telefonokat érinti. A bug javítására szolgáló megoldás már kész van, azonban a cég jelenleg még arra vár, hogy a szolgáltatók biztosítsák afelől, hogy minden ilyen készülék tulajdonosához eljut majd az új szoftver. Így várhatóan már az elkövetkezendő hetekben megkezdődik a hibás készülékek javítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shadow_THH #12
    vagy nem árusítják almáspitével együtt
  • Shadow_THH #11
    amerikába dollármilliókra szokás az ilyesmikért perelni egy céget. Ez az eset pedig talán még a "Megégette az almáspitén lévő porcukor a számat! Miért nem írták rá, hogy amit kivesznek a sütőből az forró is lehet!" is súlyosabb! Remélem kézre kerítik a felelősöket, mielött több ember süketül bele! :((
  • Shadow_THH #10
    nem, a nokiát nem :)
  • Pheel #9
    Szerintem ez nem egy akkora hiba, mint azt itt egyesek szeretnék feltüntetni. Eleve már 3x sípol, mielőtt ez a hang jönne, ráadásul értelmes ember azzal kezdi, hogy kikapcsolja ezt a hangot, mert mindenkit zavar, ráadásul jobban merül tőle az aksi. Nem szeretem a Siemens cuccokat, de ettől még nem rosszak azok.
  • polak #8
    szerintem a siemens az egyik legmegbizhatobb márka, Ericssont senki se vegyen:)
  • DecenS #7
    Bármelyik másik márkát leszarozták volna az itt hozzászóló szakértő urak. Tök mindegy, melyikről van szó. :)
  • Thas #6
    Kellemetlen bug, bár szerintem eléggé túl van dramatizálva a dolog.
    Nem is tudom hogy mikor hallottam utoljára az akku miatt csipogni az enyémet. A szoftverfrissítést meg otthon is gyorsan meg lehet csinálni.
    Ezért lesz*rozni a Siemens telefonokat eléggé elhamarkodott dolog, főleg ha azt nézem hogy itthon mit lehet választani helyette.
  • Shogun #5
    mindig is tudtam hogy a szimensz szar
  • [HUN]PAStheLoD #4
    siemens , mért a mosógépekbe is elem kell ?
  • PyRex #3
    Siemens, no comment :)