Gyurkity Péter

A Microsoft vezérigazgatója elégedetlen az eladásokkal

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az alkalmazottaknak küldött nyilvános levelében hangsúlyozta, hogy az eladások növelése érdekében a vállalatnak hatékonyabban kell népszerűsítenie legújabb termékeit.

Ballmer szerint ezt úgy érhetik el, ha még inkább egyénre szabott változatokat adnak ki a már elérhető szoftverekből. A Microsoftnál jelenleg is dolgoznak újabb Office csomagok kialakításán, és a tervek szerint a közeljövőben jelenik meg a Windows Server operációs rendszer nagyteljesítményű számítógépekre szabott változata. "Meg kell változtatnunk a vásárlókban kialakult nézetet, miszerint a Windows és Office korábbi verziói is ugyanúgy megfelelnek a célnak, valamint hogy a Microsoft nem törődik eléggé a biztonsággal" - jelentette ki Ballmer.

A körlevél foglalkozik a cégnél tapasztalható munkamorállal és a még fejlesztés alatt álló Longhornnal is. "A Longhorn minden szempontból jelentős előrelépés lesz, de addig is a Windows XP második szervízcsomagjára és az Office lehetőségeinek kibővítésére koncentráljuk erőfeszítéseinket" - olvashatjuk Ballmer levelében. Az egyelőre még nem világos, hogy Ballmer egy teljesen új Office kiadására gondolt, vagy csak a jelenlegi változat kibővítésére - jóllehet a levélben később utal az Office 12-es verziójára is.

A Microsoft szóvivője korábban kijelentette, hogy az irodai szoftvercsomag következő verziója a Longhornnal egy időben jelenik meg, de a vállalat részéről egyelőre nem kommentálták a Ballmer levelében foglaltakat. A vezérigazgató szerint a személyi számítógépek piaca jelentős növekedés előtt áll. Számításai szerint a felhasználók létszáma - elsősorban a fejlődő országok révén - 2010-re elérheti az 1 milliárd főt.

"Folytatnunk kell jelenlegi üzletpolitikánkat, de vezető ipari vállalatként tisztában kell lennünk a ránk háruló felelősséggel is" - írta Ballmer. Véleménye szerint a legújabb Windows operációs rendszer méltó ellenfele a különböző Linux disztribúcióknak. "A Windows Server 2003 révén ésszerű alternatívát nyújtunk a szerverek, a munkaállomások és a nagyteljesítményű számítógépek terén is - nagyobb hatékonyságot és megbízhatóságot alacsony költségekkel."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Praetor #35
    Ha már winfos vitánk van, akkor én is beszálok. :oP

    Sztem is az NT vonal klasszissal jobb és megbízhatóbb, mint az 9x sorozat.
    Az összes NT-vel együtt (4.0,2k,XP,2k3) nem szívtam annyit, mint a win98-al(buta és instabil). Az összes közül is a legstabilabb a 2k, és végre hálózati oprendszernek lehetett nevezni. Viszont a 2k-ra íródott a vírusok 80%-a.
  • Emmegki #34
    Ó, tájfun, ha a te Win98-ad állandóan fagyott, az a te bénaságod miatt van, az enyém már 1,5-2 éve újratelepítés nélkül működik. Az eddigi leghasználhatóbb MS opr, sose fognak jobbat csinálni nála, mert az MS szerint a számítógép teljes erőforrását le kell kötnie az oprendszernek. Így készült az XP és így készül a Longhorn.
  • tajfun #33
    Biztos jo a linux is, csak ugye alkalmazas nem nagyon van hozza. Most nem a shareware szirszarokrol beszelek, hanem amit hasznal(na) is az ember. Ezert vagyunk kenytelenek windowst hasznalni, nincs alternativa.
  • tajfun #32
    De csak ha allandoan szarra telepited minden szirszarral. Irodai hasznalat soran ilyen nem nagyon van, sokaig kibirja. Ellenben a win98 magatol is beszarik, nem kell hozza semmi kulso munka.
  • Frank99 #31
    nekem 1 éve van fenn.
    néha megpucolom Regcleanerrel.
    nem kell 2-havonta telepíteni.
    Az a Win98 volt...
  • Piscator #30
    A windows 98-at havonta(kéthetente) kell újratelepíteni, az Xp-t elég két havonta, félévente :))
  • Piscator #29
    Voltak érdekes viták 98 vs újabbak.
    De az erőforrások nagyobb igénye mellett tagadhatatlanul stabilabb az ikszpé, kettőezer.
    Nem tudom, most így nem használnék már win98at, bár tényleg litebb volt.
    Mindenki mondja a linuxot.
    És a többi, IBM alapún futó opé?
    Hát nekem is fagíott kádée, de nagyon.
  • Piscator #28
    Piscator beszól:
    És most mit várnak?
    Eléggé telítötödd a piac, a többség így vagy úgy hozzájutott egy viszonylag stabilnak mondtható 2000 vagy xp rendszerhez, és azzal megelégszik.
    Egyáltalán nem mindenki fejelszt állandóan; ez nem egyenlő a biztonsági updatevel.
    Van aki csak irodai munkára használja a gépet, az meg bőven elég 5 évre is.
    A többi termék meg nem tudom, talán drágák?
    Mondjuk állítólag az enkarta vagy mi az jó ms termék.
    És számba kell venni a "büdös" konkurenciát.

    Na most jól megaszmondtam.
  • tajfun #27
    Win98 az akkor is szar, ha ott allsz mellette. Leallitod rendesen, kovetkezo bekapcskor aszongya hogy szerinte nem megfeleloen lett leallitva, es akkor most ennyi meg annyi lost vhain ("szerencses" esetben spool32, irodai felhasznalasnal ez azt jelenti hogy nyertel magadnak 1 ujratelepitest). A win2000 azert ilyeneket nem csinal. Az NTFS elonyeirol nem is beszelve, kirantod a tapkabelt, teljesen jol bebootol, nincs scandisk, lost chain, magyarazas.
  • tajfun #26
    Az offisszal nincs is gond, a win98al van. Accest meg isten mencs hogy hozzanyuljak, ott az oracle.