Berta Sándor

A világ leggyorsabb SMS-ezője

Az SMS írás sokaknak csak kínlódás, azonban Kimberly Yeo valószínüleg nem így gondolja. A fiatal nő a világ leggyorsabb ujjaival büszkélkedhet, ugyanis Szingapúrban megdöntötte az SMS-írás világrekordját.

Az SMS- egyeseknek sport, másoknak már a kultúránk szerves része, míg megint másoknak maga a megtestesült kínlódás és szenvedés. Kimberly Yeót elnézve, ahogy az ujjai le-fel szállnak szinte az apró gombok felett, neki az SMS-ezés hozzátartozik a mindennapi életéhez, ugyanúgy, ahogy másnak a futás. A rekord megdöntésére a hétvégén került sor Szingapúrban, itt gyűltek össze azok, akiket a SingTel szingapúri telefontársaság hívott meg annak eldöntésére, hogy ki képes megírni a világon a leggyorsabban egy SMS-t. A kezdeti vállalkozó kedvű 180 jelentkezőből már csak néhányan maradtak. A legtöbbjük kezében ott pihen a mobiltelefonjuk, pattanásig feszülve várnak a startra.


Kimberly Yeo 43 másodperc alatt ütött be 160 betűt

A beírandó 160 betűből álló szöveg a következő volt: "A borotvaéles fogú, a Serrasalmus és a Pygocentrus fajtákba tartozó piranhák a világ legveszélyesebb édesvízi halai. Emberre azonban csak nagyon ritkán támadnak." A világrekord korábban 67 másodperc volt.

Nos, Kimberly Yeónak sikerült a szinte lehetetlen feladat: megdöntötte a világcsúcsot és nem is akármilyen teljesítménnyel. A 23 éves hallgató ugyanis 43,24 (!) másodperc alatt pötyögte be készülékébe a két mondatot, a világrekord megdöntésével pedig elnyerte a 12 ezer eurós fődíjat. A fiatal lány legnagyobb konkurense, Ashley Tan csak két tizedmásodperccel maradt el tőle. A leggyorsabb SMS-ezők rangsora tehát ismét módosult, hiszen, mint mindig, most is a Guiness Rekordok Könyvét veszik alapul az aktuális világranglista elkészítéséhez.


A korábbi bajnok,
James Trusler
A korábbi rekordtartót, az ausztrál James Trusler-t a Guardian szerint sokkolta trónfosztásának híre. A férfit leginkább az lepte meg, hogy Kimberly Yeo közel 24 másodperccel ért el jobb eredményt az ő korábbi világcsúcsánál. James Trusler azonban gyorsan kijelentette: újra elkezd tréningezni, hogy visszahódíthassa az őt megillető címet. A fiatalember bár amatőr versenyző, ám mindenképpen kínosan érinti az eset, hiszen az interneten korábban büszkén mutatta be a saját SMS-írás tréningező programját. Az ellenfele sikerének titka szerinte egyébként az lehetett, hogy melegben gyorsabban SMS-ezik az ember. Tehát a világrekord megdöntésére irányuló kísérletére csakis Nagy-Britanniában, egy fűtött helyiségben kerülhet sor.

Letölthető videó

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #28
    én csak 1x .. így méggyorsabb és bajlódjon az aki olvasni akarja :D
  • _Vegeta_ #27
    Jellemzo h pont egy tavolkeleti. :)
  • Mice #26
    két shift vagy melléütött karakter+bckspace
  • Huvarg #25
    ott a pont
  • dikki*yysw #24
    Az első rekordot én is. 3310-esen könnyű is, ha egy gombon van egymás utáni 2 (vagy több) betű duplán shiftelek és mehet tovább. :D
  • Gladiator #23
    hát ezt bammeg még én is megdöntöm 3310-esen. vagy legalábbis az előző rekordot biztosan.
  • asdasdasd #22
    Van akinek meg jo uzlet...

    Kulonben is elegem van mar abbol, hogy mindenhol dol a csevegj igy, meg a hallgasd ugy.
    Ha beszelgetni akarok a penzbol elmegyunk sorozni, vacsizni es nem a telko zsebet tomjuk.
  • Laalee #21
    nekem 43mp 1 betü :D lehet hogy ezert küldök évente max 3 smst :D
  • Yossarian #20
    44mp???
    Mire beírja, kéccer megdugom
  • Pheel #19
    "7210-ben előjönnek az ékezetek, nem ABC jön egymás után, hanem Aäábc."

    Válts nyelvet vagy rakj bele más firmware-t és nem úgy lesz :)