Gyurkity Péter

Trump SMS-cunamijától félnek

Az új amerikai elnök is SMS-t küldhet minden telefonra, ez már most aggodalmat vált ki.

Meglehetősen érdekes írás jelent meg az egyik amerikai portálon, amelyben az új elnöknek is kijáró különleges jogokat vesézik ki. Ezek közül (szerintük) kiemelkedik az SMS-ben való tájékoztatás lehetősége, hiszen ezáltal Donald J. Trump számára is megnyílik az út a közvetlen kapcsolattartás felé.

Az Egyesült Államokban egy 2006-ban elfogadott törvény, az úgynevezett Wireless Emergency Alerts révén áll az elnök módjában rövid szöveges üzenetet küldeni minden amerikai mobiltelefonra. Erre a jogszabály értelmében három különböző módon nyílik út: közvetlen elnöki figyelmeztetések, illetve a biztonságot és a lakosságot általában véve fenyegető veszélyek, valamint az úgynevezett AMBER-alertek révén (ez utóbbi a gyermekek elrablásával kapcsolatos ügyeket jelenti). Itt választhatnak egy-egy terület, valamint a teljes USA-t lefedő tömeges SMS-ek kiküldése között, az aggódók szerint a problémát azonban az újonnan megválasztott és január 20-án beiktatandó elnök karaktere jelenti.

Trump többek között a közösségi háló, különösképpen a Twitter állandó és célzott használatával érhette el a meglepő győzelmet, ezt pedig (utólag) már ahhoz hasonlítják, ahogy annak idején Roosevelt a rádiót, Kennedy pedig a televíziót használta fel saját céljaira. Ehhez jön a személyiségből fakadó negatív faktor, Trump ugyanis az eddigi tapasztalat alapján képtelen nem visszavágni az őt érő kritikára, érkezzen az bármilyen irányból, de sokszor a tényekkel is hadilábon áll, vagy egyszerűen nem vesz tudomást róluk (mondjuk ezzel kapcsolatban pedig sokan a mainstream sajtót vádolják álhírek terjesztésével, ez az érzület pedig egyértelműen Trumpot segítette a választás során).

Január 20. után dől majd el, hogy az új elnök mennyiben használja fel a vészhelyzetekre tartogatott SMS-eket a Twitterhez hasonlóan, itt remélhetőleg a világvégével kapcsolatos félelmek ismét megalapozatlannak bizonyulnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anonymusxx #5
    Hogy lehet egy ilyen sms-től rettegni?
  • VolJin #4
    Biztos attól tartanak, hogy smsben fogja zaklatni szexuálisan az amerikai nőket.
  • tom_pika #3
    Helyesbítsünk! Itt már megvan, ott csak festik az ördögöt a falra a rettegők.
  • zola2000 #2
    Itt is ugyanez megvan

    http://index.hu/belfold/2013/03/15/minden_vodafone-os_es_telekomos_kap_sms-t/
  • Skylake #1
    Óóóóó, itt a politikailag fejlett Kelet-Európában ennél innovatívabb megoldások vannak! Célszerű átvenni a Törtpikétől a "Nemzeti Konzultáció" elnevezésű hatalomipari terméket! Megfelelő, mondjuk 5-6 fedett sportlétesítmény árának megfelelő dodóért biztos szívesen licenszelni fogja!