Berta Sándor

Felgyorsítanák az SMS-ek továbbítását

Egy régi piaci szereplő térhet vissza, de teljesen új területen.

A RealNetworks sok felhasználónak ismerős lehet, elsősorban a kevésbé népszerű RealPlayer kapcsán. A cégről az elmúlt években nem igazán lehetett hallani, azonban most egy új megoldással jelentkezett, de nem a video-streaming területén. Kontxt nevű szoftverük jelentős mértékben felgyorsíthatja az SMS-ek továbbítását azáltal, hogy a különböző üzeneteket fontosság szerint rendszerezi. A kulcsot az alkalmazott öntanuló algoritmusok jelentik, amelyek segítenek a rövid szöveges üzenetek különböző kategóriákba való rendezésében, ráadásul mindez valós időben történik. Ez azt eredményezi, hogy egyes SMS-ek elsőbbséget élveznek, míg például a promóciós üzenetek hátrább kerülnek. Így az időkritikus SMS-ek sokkal gyorsabban jelenhetnek meg a felhasználók készülékein, főleg akkor, ha a hálózat túlterhelt.

A hálózatüzemeltetőknek ugyanakkor számos lehetőségük lesz a rendszer további konfigurálására. A mesterséges intelligencia például - igény esetén - akár kéretlen reklám- és üzenetszűrőként is működhet, ezáltal az előfizetők beállíthatnák, hogy akarnak-e egyáltalán reklámokat kapni vagy azok továbbítását akár teljesen le is tilthatnák. A Kontxt egyaránt támogatja az SMS-eket, az MMS-eket és az RCS üzenetprotokollt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #11
    "ki a tököm kommunikál 2017-ben SMS-el?"

    - banki számlaforgalom visszajelzése
    - parkolás, autópályadíj fizetése
    - bármilyen alkalmazásban kód/hitelesítés küldése (pl. google, facebook)
    - mobilszolgáltatónál lekérdezések/díjcsomagváltás
    - viber letöltése utáni bejelentkezés
    stb.
  • HyBrIDNyLA #10
    Bázisállomások nélkül? Épített környezetben az 2-500 métert nem viszi át DMO-ban. Földfelszin alatt, meg kb. 50 méter. Egyébként mennyi jármű van? Szerintem 2 max. 3. Ezzel nem fogod kisegíteni még egy megyét sem, ha ott beborul egy-két magasfesz távvezeték. Ha van egy picit rálátásod a TETRA-ra, akkor tudhatnád, h a mobil bázisautókon elvileg van URH - TETRA gateway mert pontosan senki nem mer csak a TETRA-ra alapozni. URH-ra bármikor. A TETRA az egy békeidőkre tervezett rendszer, ami a legelső komoly energiaellátási problémák esetén leseggelne. Elég, ha egy két csomópont leseggel, vagy az optikai reapeter, esetleg elosztó. Benne van a nevében terrestrial trunked radio. Az egész NISZ Zrt. egy kvázi szolgáltató a vonalai jelentős részét bérli más szolgáltatóktól és VPN-be csomagoltan szolgáltat. Akár 220-120 Kv-ra telepített optikákon. Gyenge lábakon áll.
  • kvp #9
    Mondjuk a tetra az pont birna, mert bazisallomasok nelkul is uzemkepes raadasul van par allomas ami 3 honapra eleg uzemanyaggal rendelkezik es meg ott vannak a jarmure telepitett atjatszok.

    Viszont az sms az tenyleg fontos ha par percen belul kell mindenkit elerni mert utanna mar mindegy.
  • HyBrIDNyLA #8
    Az, h egy felhasználónak mire nincs szüksége, az nagyon sokszor lényegtelen. Az alaptv. minősített időszakainak kihirdetésével a kormány a távközlési szolgáltatók hálózata felett rendelkezést kap. Jelen állás szerint az SMS az egyetlen olyan távközlési szolgáltatás, amely rövid idő alatt képes információt eljuttatni a lakosság jelentős részének, úgy h azt mindenki értelmezni tudja. Pl. veszélyhelyzet kihirdetésével a lakosság tájékoztatása, kijárási tilalomról, korátozásokról, egyéb teendőkről. Amennyiben komoly katasztrófahelyzet, válság alakulna ki a GSM , de a TETRA rendszer is 1-2 napon belül összeomlana energiaellátások hiányában. Hiába van 4 DXT és rakás bázisállomás. A kapcsolati csomópontok energiaellátottság hiányában átkapcsolnának sziget üzemmódba, aztán a szünetmentesek lemerülésével nyomnának egy shutdown-t. Volt nincs alállomás. Egyből vissza kellene állni alacsony frekvenciás távközlésre, pl. URH rádiók. 7 évig voltam fejlesztési vezető távközlési cégnél, picit van rálátásom.
  • VolJin #7
    Ez a valakinek ha fontos újrahív, a legszarrágóbb prosztó hozzáállás a telefonnal kapcsolatban.
  • _svd_ #6
    Ez OK.
    Egyszer megkapom a nem fogadott hívás információt. Aztán az SMS-t is. Egyikre sincs szükségem igazán. Ha valakinek fontos, újra hív.
    Az SMS-ben is hozzáférhető szolgáltatások természetesen fontosak, például a siketek számára. De nincs már konkurencia, ami elvenné előlük az SMS "sávszélességet".
  • HyBrIDNyLA #5
    Ebből is látszik, h egy ember magából indul ki és ilyen téren sokszor korlátolt a gondolkodása. A hallássérültek jelentős százaléka még SMS-ben kommunikál, főleg az idősebb réteg. A BRFK külön SMS segélyhívó számot üzemeltet a hallássérültek részére és azok számára akik nem tudnak hang segélyhívást indítani, ahol pl. nem árt ha nem beszélsz, (bankrablás, emberrablás, etc.) Kb. ennyire fontos ez a szolgáltatás..
  • kvp #4
    Az SMS a szolgaltato legfontosabb eszkoze arra, hogy reklamokat, szerzodesbeli valtozasokat es fizetesi felszolitasokat kuldjon az elofizetoknek. Magyaran az sms-ek jelentos resze a szolgaltatok szerverei altal generalt forgalombol jonnek ossze.

    Egy hasznos uzenet van, az elmulasztott hivas ertesito, ami akkor jon ha nem volt bekapcsolva/tererovel ellatott helyen a telefon amikor valaki hivott. Na ezek valamiert rendszeresen kesve jonnek meg, tehat nem azonnal amikor a keszulek visszater a halozatra. (valoszinuleg sikertelen kezbesites eseten var valamennyit a rendszer es aztan ujraprobalja, de ha kozben megerkezik a telefon azt nem erzekeli kulon)
  • _svd_ #3
    Havonta 50 SMS van ingyen. Ebben az évben 1 darabot küldtem el eddig, válaszolva az idén kapott egyetlen SMS-re.
    Ekkora SMS forgalom generálása mellett, számomra nincs jelentősége a adatforgalom sebesség fontosság szerinti befolyásolásának.
    A szűrést meg elvégzi a tekefon.
  • Tauri #2
    Néha ez a legegyszerűbb, és leggyorsabb mód még mindig.