Berta Sándor

SMS-ekkel működik egy új offline kereső

Két olasz főiskolás diák az SMS-t ötvözte egy különleges algoritmussal.

A Sobleep nevű alkalmazás segítségével akkor is gyorsan és olcsón kikutathatók információk a világhálóról, ha valakinek nincs mobil internetelérése vagy vezeték nélküli kapcsolata. Az innovatív megoldást két olasz főiskolai hallgató fejlesztette ki. Antonio Garufi, a cég társalapítója elmondta, hogy a fejlesztés ötlete akkor jött, amikor Görögországban nyaralt és rá volt kényszerülve a roaming használatára. Mindenképpen el akarta kerülni a drága szolgáltatást, így jutott eszébe, hogy egy olyan keresőt kellene alkotni, amely olcsó és akár a hagyományos mobilhálózatokban is kiválóan működik.

Az ötlet rendkívül egyszerű: a felhasználó egy ingyenes alkalmazáson keresztül SMS-ben küldheti el az őt érdeklő kérdéseket, majd egy algoritmus gondoskodik arról, hogy az interneten megtalált információkat szintén SMS-ben küldje vissza. Így bárki valós időben, egyszerűen és olcsón megtudhatja, hogy hol van például a legközelebbi gyógyszertár vagy étterem. Ilyen módon elkerülhetőek a sok turista számára bosszantó kommunikációs problémák.

A hallgatók arra számítanak, hogy miután a 4,8 milliárd jelenlegi felhasználó fele van elvágva a jelentősebb szélessávú internethálózatoktól, ezért nagy lesz a kereslet a szoftverre. Az alkalmazásnak egyelőre csak az iOS-kompatibilis változata érhető el és megvásárolhatók csomagok, úgynevezett bleepek is. Tíz bleep például 1,99, míg száz 12,99 euróba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!