Rónai György

BBX: Built By XGI?

Az eXtreme Graphics Innovation arra készül, hogy saját márkaneve alatt is piacra dobjon XGI grafikus chipre épülő videokártyákat. A döntés háttere egyelőre tisztázatlan, azonban valószínű, hogy a minőségügyi kérdések mellett a relatíve kevés kártyagyártó partner is közrejátszott.

A DigiTimes szerint az XGI megpróbálja majd kártyagyártó partnereinek piacát nem befolyásolni, azonban még nem tudni, hogy ezt hogyan fog sikerülni neki. Az XGI partnerei közé jelenleg csak az ABIT, a Chaintech, és a Triplex tartozik, miután a Tul Corporation visszalépett a Volari alapú grafikus kártyák gyártásától.

Az XGI most újabb partnereket is szerzett, méghozzá Kínában. A Hasee Science & Technology és a Lian Guan (Crown Electronic Technology) is várhatóan fog majd kártyákat gyártani. Egyes források szerint az XGI egyik fő részvényese az ázsiai Foxconn elektronikai óriás, aki nem is olyan régen lépett be ebbe az üzletágba. A Foxconn több más egyéb termék mellett alaplapokat és grafikus kártyákat is gyárt, így ő lehet az XGI saját márkanév alatt eladott videokártyáinak legnagyobb gyártója.

Klikk ide! Klikk ide!
XGI Volari Duo V8 Ultra és XGI Volari V5

Klikk ide! Klikk ide!
Explorer Volari V3 és Explorer Volari V8

Klikk ide! Klikk ide!
Volari PCI Express csatolóval és az ExplorerVolari V3XT

A közelmúltban a grafikus processzor gyártók inkább felhagytak a saját kártyák gyártásával, hogy teret engedjenek a partnereiknek. Az utolsó az ATI Technologies volt, aki tavaly hagyott fel a legtöbb BBA (Built By ATI) termék gyártásával. Ezt a trendet egyébként még a 3DFx és az S3 kezdte a kilencvenes évek végén, ők állítottak fel elsőként gyártósorokat, amelyeken a saját processzoraik köré kártyát is szereltek.

Az XGI várhatóan néhány hónapon belül bejelenti az új grafikus processzorcsaládját is, amely GPU-k már natív PCI Express x16 támogatással érkeznek, és a pletykák szerint ugyancsak túlmutatnak a DirectX 9.0 jelenlegi specifikációin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mainruler #9
    Így nyerik a vásárlóik zömét. Ja, meg azzal a pofátlan, de annák kifizetődőbb marketinggel, hogy minél profibb színben tűntetik fel a kártyát az egyértelmű tények ellenére. Legközelebb talán azt találják majd ki, hogy az XGI fog kártyákat gyártani az Atinak és az intelnek is...
  • a_n_d_r_e_w #8
    Hát pedig közel ott tart :)
    Nem a kinézet a lényeg, bár látom jó üzletpolitika, itt is hányan ráharaptak egyből...
  • Mice #7
    pedig általában műxeni szokott amit összeberhelnek
  • NEXUS6 #5
    Állati!

    Amúgy valaki látott már ilyen dögöt élőben is? Szal marha jól néz ki az a duál-ventillátor, csak ne egy vudu2-szintű kartyát klímázzon.
  • mainruler #3
    Szerintem meg szánalmas.