JohnnyCage

A vezető gyártók alkalmazzák az XGI grafikus chipjeit

A videókártyák vezető gyártói hamarosan kiadják a közelmúltban alapított XGI Technology grafikus processzoraira épülő megoldásaikat, állítják egyes hírforrások.

Egyes tajvani hírforrások jelentése szerint a Micro-Star International (MSI), ASUSTeK Computer, Gigabyte Technology, és CP Technology cégek egyaránt alkalmazni fogják az XGI Technology grafikus processzorait saját kártyáikon. A grafikus processzorok piacának új képviselője a tajvani Silicon Integrated Systems-ből (SiS) vált ki június 1-jén, majd felvásárolta a Trident Microsystems garfikus processzorokkal foglalkozó részlegét. Az XGI gyakorlatilag a Trident Microsystems, és a SiS egykori grafikus divízióit egyesíti egyetlen önálló cégben.

A társaság által kiadott új grafikus processzorokra épülő videókártyák a hírforrások jelentése szerint legkorábban november végén jelenhetnek meg a piacon.

"Együttműködünk a CP Technology-val, és a Gigabyte-tal is" - mondta Patrick Chang, az XGI PR vezetője. "Ezidáig azonban még nem kötöttünk megállapodást az ASUSTeK Computerrel, és a Micro-Star Internationallal" - tette hozzá Chang.

Az XGI szeptemberben jelentette be a Volari grafikus processzor sorozatot, amely négy chipet foglal magába hét különböző konfigurációban. Chang szerint a processzorok tömegtermelése október végén, de legkésőbb november elenjén megkezdődik. A vezető arról egyelőre nem nyilatkozott, mennyi chipet tervez legyártani a társaság az idei évben.

Az XGI október 1-jén kiadott közleménye szerint a társaság a holland központú Club-3D -nek is szállítani fog grafikus chipeket. A Club-3D a karácsonyi vásárlószezon második felére a teljes Volari termékcsaládot kínálni fogja Európában grafikus kártyáin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mainruler #7
    A DeltaChrome decemberben jön. És bőven jobb lesz ennél a fosnál.
  • Axel #5
    Semmi konkrétum?
    Szerintem elég konkrétul lejön a cikkből hogy az ATI és az nVidia kapott 1 komolyabb konkurenst...
  • Axel #3
    mint az oviban baze...
  • gelkas #1
    Blab Blabla Na most mi van? Semmi konkrétum.