Rónai György

Az LG is belép a prémium LCD kijelzők piacára

Az LG kibővíti LCD üzletágát, így már felső kategóriás TFT monitorok is megtalálhatóak lesznek repertoárjában. Ha tehát valaki most kezd el jó minőségű TFT monitor után kutatni, ezentúl eggyel több gyártó termékei közül válogathat.

Az LG természetesen nem új az LCD piacon, a cég a piac azon óriásai között van, akik már több mint egy évtizede gyártanak ilyen paneleket - elsőként a Sharp kezdte meg a gyártást, őket másodikként követte az LG. Ugyan szakértők szerint a cég jelenleg átlagos minőséget képvisel, most azonban a felső kategóriába is be kíván lépni, és minden esélye megvan a sikerre. Ross Young, a Displaysearch elnöke úgy véli, hogy az LG sikere pontosan ebben a felső kategóriában rejlik, valamint a márka egyre nagyobb marketingkampányában.


Ár szempontjából a felső kategóriát fogja megcélozó új termékek még a Sony árait is megközelíthetik. Az LG most kihagyja a 15"-os kategóriát, és inkább az egyre népszerűbb 17"- 42"-os kijelzők piacára lép be. A fő célpont ezek közül is a 17"-os kategória lesz, amelyre egyre többen térnek át a kisebb termékekről.

Az LG legnagyobb előnye, hogy már ismert név a piacon. A cég az LG.Philips LCD gyártóval áll kapcsolatban, és reményeik szerint a bővülő termékskála segítségével már minden kategóriában felveszik majd a versenyt a Sharppal és a Samsunggal is. A Displaysearch adatai szerint az LG már 2003-ban is a világ legtöbb LCD paneljét szállította le. Ez 21,1 millió kijelzőt jelent, amely által a 10 inchnél nagyobb kijelzők piacán 21,9 %-os részesedést ért el. Ez az előző évhez képest 101 %-os növekedés. Az elemző cég szerint azonban nagyon szoros lesz a verseny a Samsunggal, ők ugyanis 2004 első negyedévében már megelőzték az LG-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)