Rónai György

Bővül a Sony QUALIA termékcsalád

A tavaly bejelentett QUALIA termékcsalád a Sony büszkesége, vagyis a cég termékei közül ezek képviselik a legkiválóbb minőséget, igényességet, és dizájnt. Most két új termékkel bővült a család.

Az új termékeknek főként azok örülhetnek, akik nem sajnálnak 360 ezer forintot kiadni egy hordozható MD lejátszóért, vagy akár fél millió forintot egy fejhallgatóért. A QUALIA 017 MD lejátszóhoz ettől a héttől kezdve lehet rendelésre hozzájutni. Ez egy felső kategóriás MiniDisc lejátszó, amely kompromisszumok nélküli csúcsminőséget képvisel. A QUALIA termékekből erősen korlátozott darabszámban készülnek, méghozzá laboratóriumi körülmények között, kézi munkával. Bolti megjelenést egyelőre csak Japánba terveznek belőlük.


Az MD lejátszóhoz távirányító és egy "szimpla" (nem a Q010-MDR1) fejhallgató is tartozik, valamint egy AC adapter, töltőállomás, és egy fejhallgató töltőállomás is. A cég mellékel hozzá egy nyakláncot, amelyen a távirányítót hordhatjuk, egy exkluzív dobozt és tisztítókendőt is. A vásárlók akár extra 150 ezer forint ráfizetésével válogathatnak, hogy arany, vagy ezüst tokozást szeretnének a lejátszóhoz, és hogy belegravírozzák a nevüket, vagy bármi mást.

A lejászó rendkívül precíz megmunkálású platinalemezekből épül fel, amelyeken minden megmunkálási nyom, csavarhely, és illesztés is gondosan el lett rejtve. A mérete 91,4 x 79 x 15,33 mm, és elemekkel együtt 244 grammot nyom.

A második termék a QUALIA 010 sztereó fejhallgató. Ez ugyancsak kézi munkával készül és július 1 után lesz elérhető. A Q010-MDR1 50 mm-es csúcstechnológiás, úgynevezett "nano-kompozit" oszcillációs komponenseket kapott, amelynek a frekvenciatartománya 5Hz-től 120kHz-ig terjed. Ennek segítségével a legjobb minőségű hanganyagokat is képes visszaadni, az SACD-től a DVD-Audioig.


Az egész fejhallgató speciálisan kialakított porózus, cellulóz-szerű anyagból épül fel, amely nemcsak a felesleges rezgéseket iktatja ki, de az optimális légmozgást is elősegíti. A fejhallgató kábelezése is extra minőségű, nagy tisztaságú oxigénmentes anyagból készül, amelynek a kiképzése mindennemű zavaró tényezőt minimalizál.

Ezek kicsi, közepes, és nagy méretben is készülnek majd, 2-3,5-5 méteres kábelekkel, igény szerint kék, vagy fekete színben. Ha tehát valakinek van felesleges 4100 dollárja, és éppen Oszakában, vagy Tokióban jár, akkor máris magáévá tehet egy ilyen QUALIA MD lejátszót a hozzá passzoló csúcstechnológiás fejhallgatóval együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #27
    Én annak örülök h van ennyiféle márka és termék amiből lehet választani. Milyen jó lenne ez oprendszerekben is!
  • John Wayne #21
    Hát, nem sámli. A 120 kHz-től koppant egy nagyot az állam, a parasztoknak való mezei fülesek 18-20 kHz-ig nyomják.
  • Cat #20
    megtehetik, sokat ér a márkanevük, jó a marketingjük
  • TeszteloPontHu #19
    Ott a gond, hogy igaz, hogy mindenki gyárt sz*rt, csakhogy a Sony ugyanazt a sz*rt másfélszer drágábban adja csak azért, mert Sony... Nézd meg pl. a DVD-felvevőket: A Panasonic cucc olcsóbb, pedig többet tud, mint a Sony verziója. És ugyanez igaz szinte minden termékükre.
  • CAD #18
    Ott a pont...
  • vincuska #17
    Ez most nem minosegi dolog kerdese, vagy bovli...
    egy MD lejatszorol van peldaul szo, aminek akar arany tokozasa is lehet. belegravirozzak a neved... satobbi... istenverte mutatos!
    siman vennek 1et, ha masik tarsadalmi retegben elnek! igaz, hoyg a metroban utazva nem vennem eszre a 'finom technologiabeli' differenciat... de az engem nem erdekele! MEGTEHETNEM!

    es ha valakinek az a tapasztalata hogy a sony szart gyart... hat mindenki gyart szart. Miert mit varsz el egy TV-tol, amit tobb millios peldanyszamban dobnak le a gyartosorrol, hogy majd kis sarga mérnok ellenorzi, hogy franko-e?
    beul a 30000ft-os oraberevel, es kapcsolgatja a 50Hz-es jelet sugarzo kabeltvrendszereden, hogy jo a kep? nem fogja ezt megtenni!! ha nem jo, akkor 3 napon belul vedd eszre, mert kicserelik... ha jo, akkor meg ugyis elromlik 1szer - akar sony, akar tokijavabushi - te pedig vegyel masikat! vegyel Alien markajut! vagy ne vegyel semmit.

    A kulonbseg az hogy van also, kozep es felso kategoria. az hogy mit veszel, az presztizskerdes!
    ne haragudj azokra, akik ezt megveszik - ok az alfa gyerekek.


    bar...feltetelezem, most is eppen egy MMS kameras telefont nyomogatsz, amit 95000-ert vettel... kozben meg 2 hete nem kuldtel kepes uzenetet... mert draga... 40 forint az sok, mi?
  • Tetsuo #14
    A japánok pedig megőrülnek az ilyen modern platina cuccokért, legalábbis a tizen és huszon évesek.
  • Tetsuo #13
    A Sony egy jó márka széles termékskálával a szórakoztató elektronikában. A 'design' sem utolsó szempont náluk.
    Az integrált erősítők közül a TA F3000-ES egész jó.
    A videotechnikában is gyártanak nagyon jó félprofesszionális cuccokat.
    De a high-end, az egy más kategória aminek a Sony csak a belépőszintjét képviseli.
    Ezekkel az új termékekkel feljebb lép (biztos) de qrva messze van a csúcstól. Itt már a 'design' a leges legutolsó szempont. Bár vannak azért külsőre szép egységek. A bogaras és pénzes ürgék a hálózati vezetéket is 24karátos aranyból csináltatják s Faraday-kalitkává alakítják a házat. Még a Lexusban is lecserélik a hangrendszert. Magyarországon (akár) több házat is lehet venni egy komoly elő/vég-erősítő-fonó fokozat-bakelitlejátszó-kábelek-hangsugárzók rendszerből.
    Vannak akik életen át gyűjtenek rá, vannak akiknek apuci veszi, van aki értetlenül és csodálva néz az előbbire. Én e legutóbbi kategória vok.
    :)
  • Inquisitor #10
    "5Hz-től 120kHz-ig terjed"
    Füllhallgatón??? Még "igazi" hangfalon se tudom elképzelni, na de fülesen????
  • shim #8
    hát nemtom minek fikázni a sonyt...
    discmanben pl csak az iriver előzi meg, arra meg nincs pénze mindenkinek
    sony fülesem is nagyon szerettem csak kiderült h nem szeret vízben állni, ezért vettem egy sennheisert, viccből, h megnézzem mennyivel jobb. nos tényleg jobb de nekem a sony is megfelelt
    ilyen drága cuccost meg csak és kizárólag presztízsből vesz az ember, nincs olyan audiofil egyén aki kiadna csak a hangért ennyit