Spencer

A Dell LCD televíziói új kategóriát állítanak fel

A Dell folyadékkristályos televíziós készülékei arra hivatottak, hogy beköltöztessék a személyi számítógépes technológiákat a nappalikba és nem elsősorban arra, hogy közvetlen konkurenciát állítsanak a jelenleg forgalomban lévő hasonló TV-knek - vélekedik a vállalat elnök-vezérigazgatója.

Michael Dell szerint a Dell vadonatúj LCD televíziói nem kívánnak versenyre kelni a világ elsőszámú LCD TV gyártójaként jegyzett Sharp különböző termékeivel, hanem az egyszerű televíziós készülékeken túlmutatva, többfunkciós multimédiás eszközökként vonulnak be a piacra.


Michael Dell, a Dell alapítója és vezetője

"Ahogy egyre több tartalom - legyen az videó, kép, vagy zene - válik digitálissá, úgy a modern digitális otthonokban a személyi számítógépek felhasználási területei egyre jobban kiszélesednek. Az emberek azt szeretnék, hogy a PC egyfajta központi szerepet töltsön be a digitális világban és ebben komoly segítséget nyújthatnak az egyre nagyobb méretű lapos kijelzők" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Michael Dell.

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell a közelmúltban igen csak versenyképes árú, többfunkciós multimédiás LCD televíziókkal jelent meg a piacon. A vállalat 17 colos képátlójú folyadékkristályos televíziós készüléke mindössze 755 dollárba, vagyis mintegy 156 ezer forintba kerül, ezzel szemben egy hasonló adottságú, Samsung gyártmányú készülékért 1040 dollárt, vagyis megközelítőleg 215 ezer forintot kell fizetni.


Szakértők szerint a Dell azért tud ilyen alacsony árakkal dolgozni, mert szállítási és disztribúciós infrastruktúrája rendkívül jól szervezett és az internet segítségével közvetlenül a vásárlóknak adhatja el termékeit. A Dell kínálatában a már említett 17 colos modellen kívül 23 colos, valamint 30 colos képátlójú LCD televíziók is fellelhetők.

A Dell abban bízik, hogy míg személyi számítógépes eladási mutatói a közeljövőben évente mintegy 4-6 százalékkal fognak javulni, addig évről évre közel 30 százalékkal több Dell gyártmányú lapos televízió kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!