Spencer

AMD Athlon 64 FX-53: itt az új sebességrekorder?

Az Advanced Micro Devices (AMD) bejelentette eddigi legnagyobb teljesítményű processzorát, az elsősorban a vastag pénztárcájú hardcore gamerek számára ajánlott Athlon 64 FX-53-at.

Az elődnél, az Athlon 64 FX-51-nél 200 MHz-cel magasabb működési frekvenciájú, 2,4 GHz-es Athlon FX-53 bejelentésére a németországi Hannoverben zajló CeBIT szakkiállítás keretein belül került sor. Mint ismeretes, az AMD-féle Athlon 64 3200+, illetve Athlon 64 3400+ processzorok a hagyományosnak nevezhető asztali számítógépek piacán versenyeznek, a chipgyártó Athlon 64 FX chipjei pedig az abszolút csúcskategóriás, elsősorban játékra használt PC-kben teljesítenek szolgálatot. A sunnyvale-i székhelyű chipgyártó termékskálájában az Athlon 64 FX-51 volt az első és mindeddig egyetlen Athlon 64 FX chip.


"Az AMD tisztában van azzal, hogy vannak olyan extrém felhasználók, akik csak a legnagyobb teljesítménnyel elégedettek. Ők olyan grafikus megjelenítésre vágynak, mely a lehető legközelebb áll a valósághoz, ehhez viszont óriási számítási teljesítményre van szükség. Itt jön be a képbe a most debütált Athlon 64 FX-53 processzor, mely a legkomolyabb elvárásoknak is képes megfelelni" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Marty Seyer, az AMD Microprocessor Business Unit vezérigazgatója.

Az Athlon 64 FX-53 végérvényesen letaszította a trónról a konkurens Intel-féle Pentium 4 Extreme Editiont - vélekedik Kyle Bennett, a HardOCP egyik tesztelője.

A csúcsteljesítményt természetesen alaposan meg kell fizetni, hiszen a vadonatúj Athlon 64 FX-53 ezres tételben nem kevesebb mint 733 dollárba kerül, vagyis 300 dollárral drágább, mint például egy Athlon 64 3400+ processzor. Az AMD képviselői nem titkolták, hogy az új high-end kategóriás chip a kezdeti időkben csak meglehetősen korlátozott darabszámban lesz jelen a piacon, mindenesetre az elsősorban játékosoknak szánt különleges PC-ket forgalmazó gyártók kínálatában elérhető lesz az Athlon 64 FX-53. Ilyen cég például az Alienware, a Boxx Technologies, a Falcon Northwest, a Monarch Computer Systems vagy a VoodooPC.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #41
    nekem VIAs lapom van, és tökéletesen megy. ez is csak egy sztereotípia, hogy a via szar.
    nem a via szar, hanem a VIAra épített szar olcsó alaplapok. mert a VIA a legolcsóbb, az olcsó lapok is VIA alapúak. de a VIA nem gyárt szart. a Tomato és társai gyártanak szart.

    ps. én a high-end userekről beszéltem
  • Zoley #40
    Az atlaguser meg inkabb aze' vesz intelt, mer az elozo procija is intel volt... Vagy aze' mert amd-hez q nehez jo chipsetet talalni [fax a via]...
  • mir #39
    "Ja és egyértelmű (asszem) hogy a P4 SSE2-je azért táposabb az AMD-jénél, mert ez igaziból csak frekifüggő és ugye a P4 most 3GHz fölött jár."
    de a rendszermemória-elérési időkben tapasztalható különbség ezt ellensúlyozza, nyugiska van .
  • mir #37
    az egy kicsit érdekelne, hogy a HL játék szeretete hogyan implikája a jövőbeli IT menedzser munkakört... lehet hogy elcsesztem az életem, amikor meguntam???
  • tau ceti #36
    A Valve szerint a hl játékosok 50%-a használ AMD gépet.Márpedig a hc gamerek eléggé fizetőképes réteget jelent.Ráadásul azokbol könnyen lehet hogy később it managerek lesznek,ami már nagy veszteség az intelnek...
  • mir #35
    nagyon sokan foglalkoznak ilyesmivel a hobby-userek között, és a 3d-s teljesítmény a legnagyobb ösztönzőerő high-eng gép vásárlására. ennég fogva az ilyen területeken mért teljesítmény fontos.
  • TeszteloPontHu #33
    Persze nem órajelhez viszonyítva gondoltam, hanem az aktuális csúcsprocik összehasonlítására.
  • TeszteloPontHu #32
    Mindenféle 3D renderingben a P4 gyorsabb (akár 3D Studio-t, akár Lightwave-et nézel) per pillanat, nézz meg 1-2 tesztet.
  • shim #31
    a videotömörítés, rendering mióta átlaguser felhasználó terület?
    átlagember nem azért fog p4et venni mert jó videotömörítésben, hanem mert intelfan :P :D
  • Lacc #29
    Jaja az új Unreal engine nagyon durva lesz. De az még odébb van.

    Azt meg tényleg nem értem, hogy ki az, aki képes kiadni 700-1000 dollárokat egy procira, amikor egy 2.4 Ghz körülivel (na jó azért attól kicsit több) simán elfutnak a mostani játékok mindent high-ra rakva, 1024-ben. Persze normális videó kártya mellett.
    Magasabb felbontásokabn persze már vannak gondok, de nekem ez teljesen megfelelő még.