Berta Sándor

Online kereskedelmet tanítanak a német iskolákban

A jövőben az elektronikus kereskedelem fortélyaira is megtanítják a német nebulókat. A programot a DVV, vagyis a német, úgynevezett Volkshochschule-k szövetsége és az elismert Ebay internetes aukciósház közösen indította el.

Az iskolai kezdeményezés az életre hívóktól az "Eredményesen kereskedni a világhálón" fantázianevet kapta. A projekt keretében több, mint ezer Volkshochschule-ban, azaz iskolában ismertetik meg a diákokat az online kereskedelemmel, annak minden csínjával-bínjával és buktatóival. A tanítás minden szövetségi tartományra ki fog terjedni a jövőben, a tankönyveket és az ismeretek elsajátításához szükséges kiegészítőket a DVV biztosítja az iskolák számára, de a szövetség arra is fog ügyelni, hogy mindenhol ugyanazt a tananyagot sajátíthassák el a hallgatók.

Az Ebay azt reméli az akciótól, hogy biztosítható legyen a jövőben az elektronikus kereskedelmi piac színvonala és minősége. Így például cél a vásárlók igényeinek kielégítése is, amit - többek között - úgy kívánnak elérni, hogy a különböző meghirdetett termékeket és szolgáltatásokat a weboldalakon az eddigieknél jobban elhelyezve és célzottabban jelenítik meg.

Az iskolák célja az, hogy az intézményekben megnyíljon a lehetőség minden német állampolgár, de elsősorban a diákok előtt egy "digitális esély"-re. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége legyen arra, hogy képezhesse és továbbképezhesse magát az információ-technológiai területen. Mint azt Ernst Küchler, a szövetség elnöke elmondta, a DVV-t elsősorban ez motiválta akkor, amikor az Ebay portállal közösen elindította ezt a programot. A tanárok betanítása vagy esetlegesen szakemberek biztosítása, és a tananyag kidolgozása még nem tisztázott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    hmm.. érdekes. bár úgyse veszek semmit neten, de azé hajrá. :)