Berta Sándor

Pápai modellvasútra lehet licitálni

Különleges modellvasútra tehet szert az a szerencsés, aki megnyeri az egyik német keresztény oldalon zajló aukciót. A kocsikon az eddigi német bíborosok aláírásain kívül szerepel még XVI. Benedek pápa, illetve népszerű elődjének, II. János Pál pápának a neve is.

A csomagban lévő vonat akár a "Pompa ecclesiae" vagyis az egyházi vasúti szerelvény nevet viseli, ugyanis a H0-s nyomtávú szerelvény pápai áldással van ellátva, és a csomagban található kocsik tartalmazzák az összes német bíboros aláírását. A szerelvényből csupán tíz darab létezik világszerte, így már eleve ritka darabnak számít, igazán egyedivé azonban a bíborosi aláírások és a pápai áldás teszik. A Vivat keresztény aukciós portálon eladásra, illetve licitálásra felkínált modellvasút összesen tizenhat vagonból áll.


A kérdés még nyitott, illetve a jelenlegi tulajdonos az utódjára bízza, hogy a szerelvényt működtetni fogja-e, vagy díszként vitrinbe kerül. A modellvasutat a Burkina Fasót segítő egyesület ajánlotta fel licitálásra az aukciósportálon. A bevételből a karitatív szervezet segélyszállítmányokat akar útnak indítani Argentínába. A legkisebb ajánlat 7777 euró lehet, ennyibe kerül a segélyszállítmány szállításához szükséges két hajókonténer. Az egyesület egyedi oklevéllel tanúsítja, hogy az aláírások hitelesek.

Mindenesetre az a szerencsés felhasználó, akinek végül a tulajdonába kerül a modellvasút, az elmondhatja majd magáról, hogy nemcsak felejthetetlen, de egyedi ajándékkal is fogja meglepni a szeretteit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #7
    "A legkisebb ajánlat 7777 euró lehet"

    Még jó, hogy nem 666 :)
  • jefferson83 #6
    Helyedben írtó gyorsan szereznék modellfestéket ( csak ,hogy a feliraton ne múljon)
  • Stormreaver #5
    Hehh..van egy ugyanilyen kis mozdonyom mint ami a képen látható. Még a színe, és a H0-ás nyomtáv is stimmel. Igaz, felirat az nincs rajta, de szerintem egy-két ezer eurót megér anélkül is, vagy nem? :)
  • enkido #4
    hihetetlen :)

    valamikor tanultam toribol valami hasonlot :) akkor kepeslapokat arultak... legkozelebb focilabda, mobiltelefon, esetleg gonosz spyware irto lesz papai logoval?? pusztitsd a spywaret a szenteltviz 1.0- val!! most akciosan csak 300 €...
  • Flashy #3
    "Az egyesület egyedi oklevéllel tanúsítja, hogy az aláírások hitelesek." még jó hogy az oklevélből nincs 10 darab :)
  • Mice #2
    "A legkisebb ajánlat 7777 euró lehet" lehet nekem is kéne ilyesmit csinálni. Szerintem ha Angelina Jolie nevét írnám rá még talán 9k is összejönne és eladható lenne a közelkeleten is :)
  • echo #1
    Hehe. Nemsokára jönnek a pápás akció figurák dedikálva és akkor gondolom lesz ördög is hogy izgibb legyen :)