JohnnyCage

Gyermekek milliói használják a világhálót zeneletöltéshez, házi feladathoz

Európai gyermekek millió keresik fel a világhálót napi rendszerességgel zeneszámok letöltése, és a házi feladat megoldásához szükséges információk megszerzése reményében, és ezzel az internet legdinamikusabban fejlődő szegmensét alkotják.

A Nielsen/Netratings piackutató cég tegnap kiadott jelentése szerint nyolc európai országban mintegy 13 millió 18 éven aluli fiatal és gyermek veszi igénybe az internetet szinte minden nap a házi feladat elkészítéséhez, zenék letöltéséhez, és játékhoz. Ez mintegy 27 százalékkal több, mint a tavalyi évben, közölte a Nielsen/Netratings. A 13 millió 18 éven aluli felhasználóból mintegy 4 millió 12 éven aluli gyermek, tette hozzá a piackutató cég.

A Nagy-Britanniát, Németországot, Franciaországot, Olaszországot, Svédországot, Svájcot, Spanyolországot és Hollandiát átfogó jelentés szerint sikert aratott az oktatók és politikusok azon programja, hogy az internet tananyagba vételével, illetve a szélessávú hozzáférések árának csökkentésével tegyék még népszerűbbé a világhálót a fiatalok körében.

Egyes körökben azonban aggodalmat keltett, hogy a pedofilok az utóbbi időben egyre gyakrabban használják az internetet a gyermekek zaklatására. A Microsoft az elmúlt héten például bejelentette, hogy 28 országban zárja be online csevegőszobáit, mert a pedofilok az MSN chatfórumokon szerveztek találkozókat a gyanútlan gyermekekkel.

A Netratings szerint komoly odafigyelést igényel annak biztosítása, hogy a gyermek a neki való tartalmakkal találkozzon a világhálón. "Az internet nagyszerű eszköz lehet a gyermekek számára a tanuláshoz, szórakozáshoz. Rendkívül fontos azonban, hogy a szülők figyelemmel kísérjék gyermekük online tevékenységét, és azt az időt, amelyet internetezéssel töltenek, különösen ha online csevegőszobákban társalognak" - mondta Chris Atkinson, a National Society for the Prevention of Cruelty to Children gyermekvédelmi szervezet tanácsadója.

"A gyermekek többsége azokat az oldalakat látogatja, amelyeket felnőttek számára működtetnek" - mondta Tom Ewing, a Netratings egyik elemzője.

Nyugat-Európában a legtöbb kis- és fiatalkorú internetező az Egyesült Királyságban van, ahol mintegy 4,5 millió gyermek használja rendszeresen a világhálót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alien_AM #16
    :D
  • [Walaki]D`Lair #15
    A kis Lolita...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Alien_AM #14
    Ja es ha jol megnézitek azt a képet a kislany sztem valami csunyat nez. :D
  • Alien_AM #13
    :D házi mi, elkezdi csinalni aztan 5 masodperc mulva mar jon is a punci.net. :)
  • [HUN]PAStheLoD #12
    hát én még én se halottam hogy házit csinált gépen.. szorgalmit vagy ilyen plusz dolgokat már inkább ... meg a puskákat is jobb saját kezűleg begépelni :)
  • RelakS #11
    Erről csak annyit, hogy a kis, horpadtmellű, szemüveges, mindenből dicséretes-ötös, hat szakkörre járatott gyerek valsz erre fogja használni, mert a CS-hez béna :D
  • Borg #8
    Ez mondjuk tényleg röhejes, én még nem láttam olyan gyereket aki a házi feladatához használta volna a netet...
  • Cactus #7
    Ugyan már, mi értelme van ilyen felméréseknek? A szülők nagy része azért köttet be szélessávú netet, hogy a gyereke tolja a CS-t, vagy töltse le Britney Spears legújabb albumát. Aztán persze a kölkök rájönnek, hogy milyen jó lenne a Britney ruha nélkül képen, és már indulhat a pornó ezerrel :D

    Méghogy házira gyűjtenek anyagot :D Inkább csak lusták begépelni a puskának szánt cuccot, és leszedik inkább.... ;)
  • TheZsenyka #6
    Ja, gyerek nagy csöcsökre recskázik amikor meglepik a szülők... Kb ilyen arcot vágnak:
  • [HUN]PAStheLoD #5
    "A gyermekek többsége azokat az oldalakat látogatja, amelyeket felnőttek számára működtetnek"

    ez olyan szívszorító ... mingyár meghatódom :))