Berta Sándor

IT infrastruktúráján spórol a Siemens

A Siemens világszerte jelentős mértékben csökkenti az információ-technológiai (IT) kiadásokat és infrastruktúrát. A Siemens IT-költségvetése jelenleg 3,7 milliárd euró.

A Siemens termékeivel szinte az élet minden területén találkozhatunk, legyenek azok mobiltelefonok vagy számítógépek. Ugyanakkor közel sem mindegy a vállalat vezetőinek, hogy mekkorák a költségek és bizony mostanában a spórolás az egyik fő mottó a Münchenben és a világ többi részén lévő kirendeltségeken. A Siemens ugyanis - a Boston Consulting tanácsadó cég segítségével - egy olyan programot szeretne megvalósítani, amelynek keretében világszerte jelentős mértékben csökkentik az információ-technológiai (IT) kiadásokat és infrastruktúrát. A Siemens IT-költségvetése jelenleg 3,7 milliárd euró.

Amint arról Edmondo Ruiz alelnök egy neussi IT-tanácskozáson beszámolt, ezt a közel 4 milliárd eurós összeget szeretnék a Siemens-nél három esztendőn belül 800 millió euróval lecsökkenteni. A vállalatnál többek között meg fogják vizsgálni, hogy mely szoftverekből és hardvereszközökből van a legtöbb és melyekből a legkevesebb. Ruiz szerint a legfontosabb cél, hogy minél kevesebb fajta szoftvert és hardvert használjanak világszerte, tehát valamennyire egységesítsék az IT-eszközöket.

A konszolidáció egyik célterülete a CRM, az SCM és a SAP részlegek. Az utóbbi egyébként a Siemens egyik fő szoftverbeszállítója. Az alelnök szerint fontos az is, hogy kevés fix költségük legyen, sokkal inkább rugalmasan kezelhető kiadásokat szeretnének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!