Berta Sándor

Gyártási eljárásokat optimalizálna a Google és a Siemens

A két fél ehhez a mesterséges intelligenciát hívja segítségül.

A Google Cloud és a Siemens közölte, hogy a technológiára épülő megoldások bevonásával akarja optimalizálni a gyártási folyamatokat és javítani a termelésen. A német konszern azt tervezi, hogy a Google adatokkal és mesterséges intelligenciával, illetve gépi tanulással kapcsolatos fejlesztéseit integrálja a gyárautomatizálási megoldásaiba. Ez segíthet abban, hogy a jövő számára fontos és hatékony innovációkat meg lehessen valósítani.

Az együttműködést az hívta életre, hogy az ipari eljárásokban egyre fontosabbá válnak az adatok, de azok elemzésére gyakran régi szoftvereket alkalmaznak a piaci szereplők. Ez nagyon leköti a rendelkezésre álló erőforrásokat és szükségessé teszi a frissítések manuális elvégzését. A Google Cloud adatelemzési és mesterséges intelligencia, illetve gépi tanulási rendszereinek, illetve és a Siemens gyárautomatizálási megoldásainak az ötvözésével a különböző gyártók egységesíthetik az üzemeikben lévő információkat. Ez lehetővé teszi a termékek vizuális minőség-ellenőrzését és a megelőző karbantartások elvégzését. Fontos továbbá a szakemberek munkájának a támogatása, a mindennapi feladatok automatizálása és a munka minőségének a javítása.

Axel Lorenz, a Siemens Digital Industries gyárautomatizálásért felelős alelnöke kijelentette, hogy a technológiában rejlő lehetőségek még messze nincsenek kiaknázva. Számos cég "ragadt be" különböző mesterséges intelligencia projektekbe és azokból egyelőre nem látják a kiutat. Ők ebben szeretnének segíteni az érintett társaságoknak. Az ajánlatuk alapjaiban változtathatja meg a gyártást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dyra #1
    most nem azért de mindenki valamiféle egységes szabványban termel a végén full egységes adatfeldolgozással akkor a gyártási versenyelőnynek annyi is. Lehet mindenhova tök egyforma gyárakat építeni.