SG.hu

Hivatalosan is világrekorder a Pannon GSM Sziget Fesztiválos festménye

A Pannon GSM 2004. január elején megkapta a Guinness World Records oklevelét, amely igazolja: a tavalyi Sziget Fesztiválon látogatók ezrei által életre hívott Fesztivál Körkép a világ legnagyobb, számkódok alapján festett alkotása.

378 négyzetméter - ekkora a világ leghatalmasabb, számozott mezők kiszínezésével létrehozott festménye. A művet a Pannon GSM szervezésében a 11. Sziget Fesztivál résztvevői festették, majd a több napon át tartó alkotómunka végeredményét 2003. augusztus 5-én a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója, Bereczki Lóránt, valamint Kepes András.

Az eddigi, az oklevél kiállításával immár hivatalosan is megdöntött csúcsot egy angliai autógyár alkalmazottai tartották. A Pannon GSM biztosra ment: az új Guinness rekorder kép közel kilencszer nagyobb, mint a britek alkotása.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyításhoz

Ezzel a távközlési szolgáltató és elhivatott alkalmi segítői is csatlakoztak a magyar Guinnes bajnokok szűk és dicsőséges csapatához - többek között Egerszegi Krisztinához (legtöbb olimpiai aranyérmet elnyert úszó), Földi Imréhez (legtöbb Olimpián részt vett súlyemelő) vagy Marton Jánoshoz, a nyolcórás non-stop birkanyírás világbajnokához.

A Guinness Rekordok Könyvének ötlete 1951-ben, egy vadászat közben felmerült kérdés nyomán fogant meg a Guinness sörfőzde akkori igazgatója, Sir Hugh Beaver fejében. A legek gyűjteménye 1955-ben jelent meg először Nagy-Britanniában. Az azóta eltelt csaknem fél évszázad alatt 37 nyelvre fordították le, 100 országban több mint 100 millió példányban adták ki, így a Guinness Rekordok Könyve végül bekerült saját magába, mint minden idők legkeresettebb kiadványa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    a képek alapján nézve ez valami hatalmas "műalkotás" :)