SG.hu

10 %-os díjcsomag-árcsökkentés a Pannon GSM-nél

A Pannon GSM 2003. szeptember 5-ével teljesen átalakítja számlás tarifacsomag-rendszerét. Az eddigi előfizetéseket felváltó, azoknál egyértelműen kedvezőbb beszélgetési költségeket nyújtó csomagokat egységes percdíj- és kedvezmény-struktúra jellemzi: a Horizont Bónusz, Plusz és Extra havidíjának fele egyaránt lebeszélhető, és mindhárom csökkentett percdíjakat alkalmaz.

Szokatlanul alacsony és ötven százalékban lebeszélhető havidíj, 30 másodperces számlázás, mindössze négyféle percdíj, és akár 24 forintos hálózaton belüli beszélgetés - ezek a Pannon GSM új számlás tarifacsomagjainak közös jellemzői. A Horizont Bónusz, Plusz és Extra konstrukciók mind ugyanazt a rendkívül egyszerű díjazási szerkezetet követik, ezáltal az előfizetők könnyebben kiválaszthatják közülük a számukra legkedvezőbb díjcsomagot.

Habár a korábban alkalmazott tarifacsomagok is tartalmaztak jelentős és személyre szabott beépített kedvezményeket, ezek - éppen változatosságuk miatt - sokan számára nehezen követhetőek voltak. A Pannon GSM hűséges számlás ügyfeleinek igényét figyelembe véve alakította ki az új díjcsomagokat, amelyek immár a lehető legegyszerűbb kedvezményrendszert alkalmazzák: a magasabb havidíjhoz alacsonyabb percdíjak társulnak. Ráadásul mind az előfizetési díjak, mind a percdíjak jelentősen csökkentek: a telefonjukat munkaeszközként, folyamatosan használók számára kidolgozott Horizont Extra havidíja 2990 Ft, a mobiljukon főleg magánbeszélgetést folytatók csomagjára, a Horizont Pluszra havi 2390 Ft-ért, míg az elsősorban a mindenkori elérhetőséget megcélzó Horizont Bónuszra csupán 1790 Ft-ért fizethetnek elő az ügyfelek. Ezek a havidíjak eleve mintegy egy harmaddal olcsóbbak az eddigieknél, ráadásul 50 százalékuk mindegyik esetben le is beszélhető.

További előny, hogy elődeikkel ellentétben a Horizont csomagok nem tesznek különbséget belföldi vezetékes és más mobil hálózat, illetve éjszakai és kedvezményes időszak között. Az előfizetőknek mindössze a hálózaton belüli és kívüli, valamint a csúcsidős és azon kívüli percdíjakat kell megjegyezni - az eddig kilenc lehetőség helyett tehát csak néggyel kell számolniuk. A Pannon GSM hálózatán belüli hívások minden esetben jelentősen alacsonyabbak, mint az eddigi legkedvezőbb lehetőségek: itt percenként 59, 49 illetve 39 forint a percdíj, míg a csúcsidőn kívüli időszakban mindhárom előfizetéssel egységesen, perceként csupán 24 forintért hívható a Pannon GSM hálózata. Az SMS küldés díja ugyancsak megegyezik a három tarifacsomagban: másik Pannon GSM telefonszámra éjjel-nappal 25 Ft, más belföldi mobiltelefonra 32,50 Ft, külföldre pedig 43,75 forint.

A Horizont Bónusz előfizetők más belföldi hálózatba a hétköznap reggel 7-től délután 17 óráig tartó csúcsidőben percenként 89 forintért, azon kívül mindössze 49 forintért tárcsázhatnak. A Horizont Plusz csomagot választóknak ez 69, illetve 39 forintjukba kerül (este 6 óráig tartó csúcsidő mellett), míg a legkedvezőbb percdíjakat nyújtó Horizont Extra előfizetéssel hétköznaponként 7-19 óráig is csupán 49, máskor pedig mindössze 29 forintba kerül a hálózaton kívüli hívás.

A harmadik jelentős változás, hogy a Pannon GSM az eddigi másodperc alapú számlázásról áttér a hazai távközlési piacon elterjedtebb fél perces egységekre. Az előbbi ugyan megkönnyítette a költségek nyomon követését, ám majdhogynem lehetetlenné tette a díjcsomagok összehasonlítását más szolgáltatók tarifáival. A 30 másodperces számlázással azonban azonnal látható, hogy a Pannon GSM rendkívüli mértékben csökkentette a beszélgetések költségét: az Extra díjcsomagéhoz hasonlóan kedvező percdíjakat más hálózatok például rendszerint jóval magasabb havidíj ellenében kínálnak.

A Pannon GSM azokat az előfizetőit sem hagyja cserben, akik nem kívánnak az új tarifacsomagokra átváltani. Ők megtarthatják a korábbi díjcsomagjukat és náluk továbbra is érvényben marad a másodperc alapú számlázás.

A Horizont csomagok bevezetésével a Pannon GSM folytatja általános díjcsökkentési gyakorlatát. Januártól különösen kedvező áron SMS-ezhetnek a számlás előfizetők, a havidíj egy részének lebeszélhetőségét már idén áprilisban bevezette (ez a kedvezmény az új tarifacsomagokkal ugyancsak egyszerűbben kalkulálhatóvá: egységesen ötven százalékossá válik), a Praktikum Perfekt pedig július óta az ország legalacsonyabb, egységes árain biztosítja minden hazai telefonhálózat elérését. Természetesen az új tarifacsomagokkal is megmaradnak a közkedvelt, további jelentős megtakarításokat lehetővé tevő szolgáltatások - a Pannon Top3, a PannonTeam vagy a Pannon Plusz -, és a készülékes csomagok kínálata sem változik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!