Spencer

Új PC3200-as és PC2-4300-as memóriamodulok

A kiváló minőségű memóriáiról ismert Corsair Memory bejelentette legújabb 1 GB kapacitású, kifejezetten AMD Athlon 64 FX alapú rendszerekhez szánt DDR memóriáit, melyek révén az említett processzorokkal rendelkező felhasználók akár 4 GB PC3200-as memóriát is belehelyezhetnek számítógépükbe.

A gyártó TwinX2048RE-3200 típusjelzésű termékében két darab 1 GB-os, regisztrált, ECC kompatibilis PC3200-as memóriamodul kap helyet, így segítségükkel igazán nagy teljesítményű, kétcsatornás memória konfigurációjú rendszerek építhetők. A tizenhat darab 512 Mbites memóriachipből felépülő modulok CL 3-3-3-8 várakozási idővel rendelkeznek és kétszer akkora kapacitásúak, mint az eddigi legnagyobb kapacitású regisztrált PC3200-as modulok.


A Corsair Memory természetesen azokra is gondolt, akik egyszerre csak egy memóriamodult kívánnak vásárolni, így számukra piacra dobta a CMX1048RE-3200 típusjelű terméket. A vállalat munkatársai elmondták, hogy bár az új modellek tökéletesen kompatibilisek az AMD elsősorban szerver számítógépekben történő felhasználásra szánt Opteron processzoraival, a Corsair Memory kifejezetten az Athlon 64 FX processzorokat birtokoló hardcore gamereknek ajánlja megvételüket. A fekete és platina színű alumínium hűtőborítással kapható új Corsair memóriák forgalmazása napokon-heteken belül meg fog kezdődni, az árakkal kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információink.


Ide kapcsolódó hír, hogy az Elpida Memory a héten megkezdte a nagy teljesítményű számítógépek piacára szánt regisztrált DDR-II DIMM memóriamoduljainak tömeggyártását. Az 533 MHz-es működési frekvenciával rendelkező PC2-4300-as, ECC támogatású memóriamodulokat a gyártó elsősorban a munkaállomások és szerverek piacára pozícionálja. A 2 GB-os modulokon 512 Mbit kapacitású, sBGA (stacked Ball Grid Array) tokozású második generációs DDR (Double Data Rate) memóriachipek teljesítenek szolgálatot, melyek 300 milliméteres szilíciumszeletekből készülnek és 0,11 mikronos csíkszélességgel rendelkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    "árakkal kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információink. "
    Nem merik kiírni az árát.. :)