JohnnyCage

A Hynix bejelentette DDR500-as memóriáit

A dél-koreai memóriagyártó bejelentette 256 Mbites tárolókapacitású, DDR500-as sebességű SDRAM chipjeit, amelyek hamarosan a piacon is megjelennek.

A pénzügyi problémákkal küszködő dél-koreai Hynix Semiconductor bejelentette a társaság első DDR500-as sebességű SDRAM memóriachipjeit, amelyek kezdetben 256 Mbites tárolókapacitással lesznek elérhetőek. Az új chipek valójában olyan DDR400-as memóriák, amelyeket a gyártó bevizsgált, és garantáltan működőképesek az 500 MHz-es órajelen is. Ennek oka az, hogy a DDR500-as SDRAM memóriaszabvány jelenleg még nem is létezik.

A társaság elsősorban a megszállott felhasználóknak, valamint a játékosoknak szánja az új chipeket, amelyek a gyártó közleménye szerint mintegy 10 - 20 százalékkal lesznek drágábbak, mint az azonos kapacitású DDR400-SDRAM szabványú változatok.

Az elsősorban tuningcélokra szánt memóriachipeket a Hynix mellett a modulgyártók is szigorúan ellenőrzik, így a rájuk épülő memóriamodulok garantált stabilitást fognak biztosítani 500 MHz-en is. A közelmúltban más memóriagyártók, mint például a Kingston Technology, és a Hitachi és NEC cégek közösvállalkozásaként ismert Elpida Memory is bejelentették saját DDR500-as chipjeiket, de az új változatok általános elterjedése JEDEC szabvány hiányában egyelőre nem várható.

A Hynix közelménye szerint a társaság most bejelentett DDR500 chipjei augusztustól lesznek kaphatók a piacon FBGA, TSOP, és QPF tokozással. A nagysebességű chipek a gyártó 130 nm-es csíkszélességű gyártási eljárást alkalmazó gyártósorain fognak készülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)