Rónai György

A Siemens bemutatta az ST60-at

A nemrégiben bemutatott ST55 sorozat után a német gyártó most előrukkolt a kamerával ellátott és videózásra is képes ST60-nal. A készülék az ST55 leváltására készült, pedig az is csak tavaly év végén került a boltokba.

Az ST60 elegáns fémborítást kapott, viszont ennek ellenére is csak 87 grammos. Álló, és mozgóképek rögzítésére is képes, és a kamerája 4X digitális zoommal van ellátva. Kijelzője 65536 szín megjelenítésére képes. Az ST60 a személyes adatok rendszerezésére is több alkalmazást tartalmaz, például email klienst, részletes címjegyzéket, határidőnaplót emlékeztető funkcióval, pénznem átváltót, számológépet, és még sok mást. Ezeket a funkciókat, csakúgy, mint a többit egy 5-irányú joystick-szerű navigátor gombbal kezelhetjük.

A felhasználók teljesen személyre szabhatják a mobiljukat, például saját maguk által szerkesztett, vagy a netről letölthető 40 szólamú polifonikus csengőhangokkal, letölthető J2ME alkalmazásokkal. Ennek érdekében a telefonnak WAP 2.0 böngészője, és GPRS támogatása is van. A telefonhoz alapból mellékelnek néhány J2ME stratégiai és akciójátékot is, valamint például az arcade klasszikus Tetrist is.

Az ST60 tartozékai közé tartozik egy PTT Headset, egy soros adatkábel, és egy 750mAh lítium ion akkumulátor, amelyhez természetesen töltő is jár. A Siemens közleménye szerint a telefon 2004 januárjától lesz elérhető egész Európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zoo32 #34
    Hi!ST-55-höz keresek szoftvert amivel a fotókat pc-re le tudnám tölteni!Help!
  • KViktor15 #33
    Hi all! Most szeretnék telót venni. Láttam hogy azt írják hogy 140 óra a készenléti ideje. Ez elsőre elég kevésnek tűnik. tényleg ilyen gyenge? nektek meddig bírja egy töltéssel? Amúgy milyenek a tapasztalataitok a telóval kapcsolatban? Megéri T-Mobilnál 29900-ért?
  • Adam5 #32
    Adatkábel
  • grebber #31
    Valaki elmondaná akinek ilyen van hogyan tudom összekötni a pc-mmel hogy a képeket lementsem???Mi kell hozzá!!!
  • targa6269 #29
    Kedves Sliders1!

    Szerintem te meg vagy zavarodve.

    Nekem ez előtt SL42 -es telóm volt 2 évig. Több mint 3 éve debütált és akkoriban egyetlen-egy Nokia som tudta a dinamikus Ram használatot. Na meg persze egy sem volt mp3 lejátszós. És itt jusson eszedbe, hogy az 5510 is ez után jött ki a piacra. Ha a cserélhető MM kártyárt nézzük csak nem régiben jött ki egy olyan nokia (nem tudom a pontos nevét) ami tüd ezzel a kártyával dolgozni. Vagy is csak 3 évre rá. A menüje viszont ugyan olyan mint Pl.:6210 -é, csak át állítod nagybetüsre és tessék. Amúgy meg ne hasonlítgasd a C45 -ót máshoz, amikor az nem épp egy felső kategóriás készülék. Ha pedig azt vesszük, hogy az Ericsson, ma pedig már a Sony Ericsson mindíg egy lépésel a Nokia előtt járnak. Pl.: hang hívás, rezgő, szines kijelző. Azt viszont el kell mondanom, hogy én egy autó márkaszervízben dolgozom és én sem ajánlom senkinek ezt az autó tipust. És figyeld csak meg ez mindenben így van.

    Utó írat:

    Úgy hogy jó lenne és nem okosgodnál itt te kis prőzkecske. Fikázás helyett húzzál vissza a valami Nokiás fórumba, vagy utazz ki Finnországba és cidázd le a Nokia vezérigazgatóját.
  • targa6269 #28
    Sziasztok!

    Nem pont ide vág, de szeretném megkérdezni, hogy ST55 -re hogy lehet letölteni csengő hangot, vagy honnan.
  • Mike at home #21
    miert mindig az unregek viselkednek igy?
    kulturaltan nem lehet elmondani amit szeretnel, csak dedos modjara, uvoltve, hulyesegeket beszelve?
  • Mike at home #20
    st55-ot azert nem vettem, mert nincs benne java
    es egy mai telefonban mar legyen
  • Cat #17
    a gyors ugrás pont hogy azoknak kell akik sokat smseznek ;) te vagy a lassu
  • Darth Sith #14
    a nokia -ámon 4egyzser átment egy busz. szét tört az elő hátlap. de utána vettem rá újat, és beszéltem tovább. elég jók a nokia -k is. :)