SG.hu

Drónokat is tud vezérelni az Epson okosszemüvege

Januárban kezdik meg a Moverio BT-300 szállítását, mellyel egyszerre látható maga a drón és az azon lévő kamera képe.

A cég bejelentése szerint jelenleg ez a legkönnyebb, kiterjesztett valóság (AR) technológiát alkalmazó, binokuláris, átlátszó okosszemüveg a piacon. (A 2011-ben bemutatott, első generációs Moverio előd 72 százalékkal volt nehezebb nála.) A BT-300-at a drónpilóták és légi fotósok igényeihez alakították, kompatibilis a DJI vállalat GO alkalmazásával. "A GO alkalmazással a Moverio okosszemüvegen a drónpilóták kristálytiszta, átlátszó, személyes nézetű (First Person View - FPV) képet kaphatnak a drón kamerájának köszönhetően, miközben szabad szemmel is követhetik az eszköz mozgását. A DJI GO applikáció kompatibilis a DJI Phantom, Inspire és Mavic termékcsaládok drónjaival, vagy akár az Osmo kézi akciókamerával.” - mondta Michael Perry, a DJI stratégiai kapcsolatokért felelős vezetője.


A BT-300 sötétített változatban is elérhető lesz, hogy a drónpilóták napsütésben is egyszerűen követhessék eszközük útját. A sötétebb lencseárnyalattal rendelkező készülék előnye különösen a légi fotók és filmek készítése esetén mutatkozik majd meg. További opcióként jöhetnek szóba a piacon kapható különleges rögzítők, amellyel az okosszemüveg vezérlője biztonságosan csatlakoztatható a drón távirányítójához. A Moverio BT-300 szilícium-alapú Si-OLED (organikus fénykibocsátó dióda) digitális kijelző technológiát használ, és átlátszó, mobil kiterjesztett valóság élményt kínál Android 5.1 operációs rendszerrel. A készülék észak-amerikai változata 2017 első negyedévében lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #7
  Az lényeg hogy az pont nem "kontrasztos" , "kristálytiszta, átlátszó," kép.

  Én még afölött se tudok napirendre térni ezekkel kapcsolatban, hogy nem csak a kép mozdul el együtt a fejeddel hanem a képhibák is , szerintem ez mutatja meg igazán hogy sehol nem járnak vele (mármint előrehaladottságban), hogy töménytelen sok hibájuk van.

  Nyilván ha filmnézésről lenne szó nem nagyon cserélné le erre senki a 3chipes nagyfelületű nemirodai LCOS vetítőjét , egy colorfilteres microoledre, microlcos-ra.

  Lehet ezeken nyerni, fényerőt , fogyasztást, csak jó kép az pont nincs mellé.
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.22. 18:00:22
 • fszrtkvltzttni #6
  A 300-asnak a kijelzőjét nagyon elrontották. A kép nem sík, olyan mintha hordót néznél. A kép két széle pedig nem látható, mert lelóg arról a tükröződő felületről ami az oldalt elhelyezett projektorok képét küldi a szembe.
  Utoljára szerkesztette: fszrtkvltzttni, 2016.12.22. 12:53:55
 • fszrtkvltzttni #5
  Tudnak. Irodában ablak mellett úgy, hogy besüt a nap, sötétítő nélkül használható. A 200-as pedig sötétítővel nyáron kint is használható volt. Ha a végleges 300-as változathoz is csinálnak sötétítőt, akkor azzal se lesz gond kint.
 • fszrtkvltzttni #4
  A használhatóság tekintetében még mindig nem tudták megoldani, hogy ne essen le könnyen a fejről. Semmi tartása nincs a szárának. Ha lefelé nézel, vagy hirtelen mozdítod lecsúszik a fejedről. Nagyon körülményes a használata. Ráadásul a 300-nál a sötétítő is hiányzik, legalábbis az első körös változathoz ilyet nem adtak. Töltési problémák is vannak vele, ahogy a 200-assal is volt.
  Egyetlen jó dolog benne, hogy nem a szemüvegbe zsúfolták bele az elektronikát, így az könnyű maradt. Használhatóság terén viszont sokkal jobb egy ODG.
 • Sir Cryalot #3
  Nem igazán tudnak/lehet versenyezni környezeti fénnyel (5:1 -hez ha lehet, emittált / környezeti, az aztán nagy kontraszt ) még szerintem az sem igazán közkeletű tudás hogy egyáltalán hogy kéne kontrasztos képet előcsalni , nincsenek szabványok hozzá, nincs külön szenzor hogy "összelőjék" , pl. annyi "köztudott" hogy pl. autókba 10.000 nit -et kell tudni egy HUD-nak. , és az sem nagy kontraszt , csak olvasható. Utána jön az hogy egyhelyben van tartva a "mozgókép" 8-16 millisec hosszan , ami tönkrevágja a mozgást, + elcserélik a felbontást FOV-ra ...
  Ha nincs egyhelyben tartva akkor leesik a kontraszt a béka segge alá...

  A nagy felhajtás reményében persze én sem hoznám szóba hogy még az alfa stádiumban sincsenek ezek a cuccok.
  "Mellekesen a teljesen fekete takaroval" ez is csak leírva egyszerű.
 • kvp #2
  Magyarul nagy kontrasztu es a kep altal nem takart reszen atlatszo kepet ad az oled kijelzonek koszonhetoen. Mellekesen a teljesen fekete takaroval sima VR szemuvegkent is hasznalhato. Az Epson tovabbra is a tenyleges felhasznalasra koncentral, nagyjabol arra amire az AR technologia valo. A dronok miatt talan meg merheto piaca is lesz.
 • Sir Cryalot #1
  "kristálytiszta, átlátszó,"

  :D oxymoron