Spencer

Tavaszi high-tech újdonságok Japánból

Mindegy, hogy tavasz, nyár, ősz, vagy tél van, a japán elektronikai gyártók folyamatosan vadonatúj high-tech termékekkel árasztják el a piacot.

Az Epson Seiko például bejelentette legújabb digitális fényképezőgépét, az R-D1-et, melynek érdekessége, hogy külsejét tekintve úgy néz ki, mint egy jó néhány évvel ezelőtti analóg masina. Mindenesetre a retro hatású külső senkit se tévesszen meg, mert a kamera belsejében a legmodernebb technika lapul meg, így például többek közt egy 6 megapixeles felbontású képszenzor, melynek segítségével maximum 3008x2000 képpontos felvételek készíthetők JPEG, illetve 12 bites RAW formátumokban. A 14,4 centiméter széles, 9 centiméter magas, 4 centiméter széles és elem nélkül mintegy 560 gramm tömegű fényképezőgép SD (Secure Digital) memóriakártyákra dolgozik. A Japánban hamarosan, a világ egyéb régióiban pedig valamivel később debütáló újdonság korántsem számít olcsó mulatságnak, ára ugyanis 2710 dollár, vagyis mintegy 560 ezer forint.


Epson R-D1

A Toshiba ugyancsak most mutatta be SD-P1400 típusjelzésű hordozható DVD lejátszó berendezését. A japán piacon valamikor a jövő hónapban felbukkanó lejátszó a DVD-ROM, DVD-R, Video CD, Audio CD, CD-R, illetve CD-RW lemezek kezelésére képes, szélesvásznú, vagyis 16:9-es képarányú folyadékkristályos kijelzőjének képátlója pedig 7 col. A készülék a hozzáadott gyári akkumulátorok révén maximum három órán keresztül képes működni, de a későbbiekben kapható lesz hozzá egy extra nagy kapacitású akkumulátor szett, valamint egy kiegészítp televíziós tuner is. A 420 dolláros, vagyis megközelítőleg 87 ezer forintos áron kapható hordozható DVD lejátszó 20 x 16 x 3 centiméteres méretekkel, illetve 0,9 kilogrammos tömeggel (akkumulátorok nélkül) rendelkezik.


Toshiba SD-P1400

A Panasonic DVD-PS3 típusjelzésű hordozható DVD lejátszója annyiban különbözik a Toshiba újdonságától, hogy nincs saját kijelzője, hanem rá kell kötni valamilyen képmegjelenítő eszközre. A 14 x 14 x 20 centiméter méretű, 280 gramm tömegű eszköz 330 dollárba (68 ezer forint) kerül, és a DVD-R, DVD-Video, DVD-Audio, Video CD, valamint CD-R/RW lemezek lejátszására egyaránt képes.


Panasonic DVD-PS3

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaviaR #14
    Valóban! DVD lejátszásra alkalmas notebookot tényleg nem kap 68e-ért. Ettől függetlenül szerintem korántsem éri meg, mivel egymagában nem sokra megy vele a kedves felhasználó, lásd: "rá kell kötni valamilyen képmegjelenítő eszközre". Ezek után a Panasonic DVD-PS3 akármennyire is hordozható eszköz, egy TV-t akkor sem fogok cipelni hozzá, ergo egy asztali DVD lejátszó ugyan annyira lehet mobil DVD lejátszó a fent említett ár töredékéért. 10e Ft-ért már lehet kapni ilyen kis csodát DVD-R, DVD+R, DVD-RW, CD, CD-R, CD-RW, MP3 CD, VCD és SVCD támogatással Tescoban, Auchanban vagy hasonló helyeken.

    Na nem mintha én bármennyire is ellene lennék az ehez hasonló fejlesztésekhez. Vegyetek Panasonic DVD-PS3 típusjelzésű hordozható DVD lejátszót!!!


    :)
  • TeszteloPontHu #13
    Nem tudom, hol veszel 87e illet 68e Ft-ért bármilyen DVD-lejátszásra képes notebookot...
  • Cat #12
    PR cikk akkor lehetne, ha egy termékről szól, nem pedig háromról :)
  • spyderco #11
    A hordozható DVD lejátszónak nem látom értelmét amikor ott a laptop. A fényképezőgép meg ennyiért kicsit sok. Akkor már inkább egy Canon EOS-300D ami olcsóbb is.
  • papabear #9
    Én csak azt nem értem miért keverik a PR cikkeket a többi közé.
    Ennek a sajtóközleményekben lenne a helye!
    Véletlen, vagy kezd az SG bóvlisodni?
  • Eiki #6
    Miért jó egy hordozható dvd-lejátszó? %/
  • gz8 #5
    Gondolom nyitott kijelzővel :)
  • AnarchoiD #2
    azert azt az r-d1 et megkostolnam