Rónai György

Az Epson kifejlesztette a világ legkisebb szögsebessségmérőjét

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy közösen az NGK Insulators Ltd.-del kifejlesztette a világ legkisebb szögsebességmérő szenzorját. A miniatűr chip mindössze 5x3,2x1,3 mm méretű, és várhatóan ilyen működik majd a jövő digitális kameráiban nagy teljesítményű képstabilizátorként.

A fejlett monokristályos kvarckristály technológiának köszönhetően az újdonság stabilitása kiváló. Ezt kombinálva az Epson kristály-alapú mikroprocesszor és alacsony fogyasztású analóg áramköri technológiáival születhetett meg az új chip, amely a cég szerint a világ legkisebb gyro-szenzor megoldása.


A miniatűr szögsebességmérő másodpercenként 100°-os elfordulást képes regisztrálni, méghozzá 0,67 mV/fok/sec-os érzékenységgel. Mindemellett alacsony fogyasztású is, így ideális lesz mindenféle hordozható eszközbe. A közeljövőben várhatóan mobiltelefonokban, digitális kamerákban, és minden egyéb hordozható képalkotó eszközökben is megjelenik ahol szükség lehet nagy teljesítményű mozgáskompenzációra.

Az XV-3500CB chip tömeggyártása decemberben kezdődik meg, és az Epson reményei szerint komoly fejlődést jelent kvarckristály üzletágának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Az engem is érdekelne..
  • [HUN]PAStheLoD #1
    na és akkor végülis hogy működik ? :o