Spencer

Az indiai filmstúdiók a Kazaa-val szövetkeznek

A vezető indiai filmstúdiók úgy döntöttek, hogy szakítva a korábbi hagyományokkal, az interneten keresztül, a népszerű Kazaa fájl cserebere szolgáltatás segítségével is terjeszteni kívánják filmjeiket, amitől egyébként nem titkoltan jelentős extra bevételekre számítanak.

Az ausztráliai székhelyű Sharman Networks-féle Kazaa szolgáltatást a kezdetekben mintegy harmincöt indiai filmes cég fogja felhasználni filmek online módon történő terjesztésére. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy mindez szöges ellentétben van az amerikai gyakorlattal, hiszen a hollywoodi stúdiók nem, hogy nem szimpatizálnak a Kazaa-val, illetve a hozzá hasonló szolgáltatásokkal, hanem nagyon komoly támadásokat is indítanak ezen szolgáltatások ellen, mondván, hogy azok rendkívül nagy károkat okoznak a szórakoztató iparnak.

A Kazaa és az indiai filmstúdiók között létrejött megállapodások értelmében a Kazaa mintegy 60 millió felhasználója korábban elérhetetlen tartalmakhoz férhet hozzá, még pedig teljesen legálisan - áll a Sharman Networks által az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben. A Kazaa-n keresztül elsőként a Supari című izgalmas thriller érhető el, melyért 2,99 dollárt, vagyis mintegy 625 forintot kell fizetni. A filmet tartalmazó állomány úgy van programozva, hogy megtekintés után semmisítse meg magát, illetve olyan technológiákkal van felvértezve, melyek megakadályozzák az illegális módon történő lemásolást. Rendkívül izgalmas számomra, hogy ebben az internetes fájl cserebere szolgáltatások ellen tűzzel-vassal küzdő piaci szegmensben én lehetek az első, akinek a filmjét el lehet érni a Kazaa segítségével - nyilatkozta Meenu Kumar, az említett thriller producere.

Sokan talán nem is tudják, hogy Indiában milyen fejlett szórakoztató ipar van. A távol-keleti országban évente több mint ezer filmet készítenek. Az egymilliárd lakosú Indiában azonban egyelőre csak mintegy 10 millióan rendelkeznek internet hozzáféréssel, igaz a világ többi régiójában több mint 20 millió indiai internet felhasználó él, akik vélhetően rendkívüli módon örülnek a Kazaa új szolgáltatásának. Az indiai filmstúdiók tisztában vannak azzal, hogy az internetes filmterjesztés rövid időn belül nem jelent túl nagy bevételi forrásokat, azonban hosszabb távon igen is nagy fantáziát látnak a dologban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mp3Pintyo #24
    A DC-t azért hazsnálják kevesebben mivel nem akarják a szabályokat betartani és semmit sem akarnak megosztani. Csak tölteni akarnak.
    Az egy mindenkiért mindenki egyért elve nem jutott még el hozzájuk :(
  • Mp3Pintyo #23
    TeszteloPontHu: oreg hiba, hogy nem neztel utana. A DC-n már régóta lehet töltebi több szálon is :)
    egy kis segítség mindenkinek :)
    http://p2p.lap.hu
  • P-ther #22
    Ja ezt kár volt beirni :P
  • sztavrosz #21
    Szerintem pedig te vagy a looser!!!
  • AnarchoiD #20
    p2p luzereknek valo ;)
  • sztavrosz #17
    :))))))
  • sztavrosz #16
    Sodi! A Kamasutra is indiai!!!
  • Gnome #14
    Mert nem figyeltel elegge...a HBOn ment nem is egy...egyebkent elegge jellegzetes enekes tancos vicces filmek szoktak lenni...nekem elegge bejonnek..
  • TeszteloPontHu #13
    A DC nagy hibája, hogy egyszerre csak 1 helyről tölti az adott fájlt. Ha az illető ADSL-es (ahol a fájl van), akkor legjobb esetben is csak 16 k-val töltheted a cuccot, de ez sem jellemző, mert egy embertől min. 2-3-an töltenek, ergó a sebesség 4-5k. Ez nem nevezhető gyorsnak... A Kazaa egy fájlt több emberkétől is tölti egyszerre, így neked is hamarabb meglesz a fájl és a másiknak is kevesebb ideig foglalod a sávszélességét. Talán előbb-utóbb a DC-ben is megvalósítják ezt.
  • SoDI--- #12
    Miért nem láttam én egyet sem abból az évente elkészülő 1000 indiai filmből?