JohnnyCage

Tovább csökken a DVD-újraírók ára

Az elmúlt negyed évben mintegy 30-40 százalékkal csökkentették a DVD-újraíró meghajtók árát a tajvani szerződéses gyártók, ezzel egyidőben pedig megjelentek a piacon az új, 8-szoros sebességű modellek.

A társaságok várakozásai szerint az év utolsó negyedében további 10 százalékkal fog csökkenni a DVD+R/RW, illetve DVD-R/RW meghajtók ára, miközben az egyre népszerűbb DVD-Dual megoldások is olcsóbbak lesznek. A társaságokhoz közeli hírforrások szerint a tajvani gyártók jelenleg 100-110 dollárt kérnek a négyszeres sebességű DVD+RW meghajtók darabjáért szerződéses partnereiktől, a 4-szeres írási sebességű DVD-Dual változatok pedig 120-130 dollárba kerülnek.

Az árcsökkenés a szakértők szerint elsősorban az egyre jobban kiéleződő konkurenciaharcnak, illetve az új, nyolcszoros sebességű változatok megjelenésének tudható be. Az első 8-szoros sebességű DVD-újraíró meghajtók szeptember közepén jelentek meg a piacon, de október végére szinte az összes nagyobb gyártó kínálatában lesz ilyen modell.

Az árcsökkenés folyamata az év hátralévő részében várhatóan lassabb lesz, mint korábban, mivel a készülékek ára a közelmúltban már jelentősen leesett, valamint a tradícionálisan erős karácsonyi vásárlószezon várhatóan erősíteni fogja az eladásokat. Az év utolsó három hónapjában az elemzők együttesen mintegy 10 százalékos árcsökkenésre számítanak, ami havi 2-3 dollárt jelent.

A közeljövőben várhatóan széles körben elterjedő 8-szoros sebességű modellek közül a DVD+R/RW újraíró meghajtók nagykereskedelmi darabára jelenleg hozzávetőleg 150 dollár, a DVD-Dual modellekért pedig 160-180 dollárt kérnek a tajvani szerződéses gyártók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Del Sonar #14
    Valóban nem, mert a múlt héten vettem 10 -R-es Dvd-t, és azt is 1x-es sebbeségel írtam. Abból 4 nem sikerült és azóta én is 2.4x-es sebbeségel írok. De a +R-es lemezeket megírta 1x-essel nemtom mi a baja.
  • dez #13
    Visszamérések szerint a gyors írásra való lemezeket nem előnyös 1x-esen írni. (Hack nélkül nem is lehet.)
  • Del Sonar #12
    Ja, és a Néró program a legjobb a Dvd írás terén.
  • Del Sonar #11
    Hogy ha valaki igazán jó minőségű Dvd-t szeretne otthonra vagy valakinek írni , akkor az 1x-es sebesség a legkezelhetőbb , mert általában minden Dvd lejátszó kompatibilis ilyen sebbeségnél. De ez a Dvdtől is függ. -R +R. Ez 30-45 perc. :-)
  • mrzool #9
    Nekem spec tovább is kéne, mivel adatokat szoktam tárolni rajtuk. Nem örülnék, ha a fotóimat pár év múlva már nem tudnám olvasni.
  • Zolka #7
    Azt hallottam még a DVDírók megjelenésének hajnalán, hogy az írott DVDk élettartama sokkal kisebb mint az írott CD-ké. (CD: >10 év, DVD: 2-3 év)
    Erről tud valaki valamit? Hoax, vagy igaz?

    Zolka
  • Joe #6
    Akinek van tapasztalata, megírhatná, hogy hány percbe berül megírni egy full DVD-t 1x, 2x, 4x és 8x-os sebességgel, lead-in, lead-out, egyéb idökkel együtt.
  • Darth Sith #2
    30ezer Ft ért én is veszek egy 8xorosat. hülyének is megéri. :)