JohnnyCage

Az nVidia támogatja a Transmeta Efficeon processzorát

Az nVidia tovább terjeszkedik az alaplapi chipkészletek piacán, és a Transmeta alacsony fogyasztású Efficeon processzorához is ki tervez adni egy lapkakészletet, jelentette be a két társaság a napokban.

Már a nyár folyamán elterjedtek a hírek, hogy a grafikus processzorokat, és alaplapi chipkészleteket gyártó nVidia külön chipkészletet fog kiadni a Transmeta új, Efficeon elnevezésű processzorához. A két társaság most hivatalosan is bejelentette a hírt.

A C8000 típusjelű nVidia lapkakészlet valójában csak egyetlen chipből fog állni, és az Efficeon processzor igényeinek megfelelően HypertTransport interfészt tartalmaz majd. Az új lapkakészlet AGP vezérlővel fog rendelkezni, amely a Transmeta processzoros megoldásokban újdonságnak számít, és lehetővé teszi a nagyobb méretű LCD kijelzők alkalmazását az Efficeon alapú készülékekben, közölte Dave Ditzel, a Transmeta technikai igazgatója.



A C8000 az Athlon 64 processzorokhoz kifejlesztett, és szeptember 23-án debütáló nForce 3 FX átdolgozott változata lesz.

A korábban Astro kódnéven ismert Efficeon processzor a Transmeta nagy reménysége a társaságot már több, mint két éve sújtó válságban. Az új chip jóval kisebb fogyasztást, ugyanakkor drasztikusan megnövelt teljesítményt ígér a notebookokban, és hordozható PC-kben.

"Az Efficeon korábban nem látott kisméretű PC-k alapja lehet" - mondta Ditzel. A processzor részleteit október 14-én, a Microprocessor Forumon ismerteti a Transmeta egy technikai bemutató keretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IrkaBirka #4
    Ha bejutunk európába, akkor ithon is lehet majd kapni?
  • Benedekco #3
    reméljük a legjobbakat
  • [HUN]PAStheLoD #1
    nem mindig a méret a lényeg :)