Spencer

Új Creative MP3-lejátszók

A Creative Labs mindig is élen járt a hordozható digitális zenelejátszók fejlesztésében, melynek most újabb bizonyítékát nyújtotta a cég, amikor is bejelentette a Nomad MuVo2 termékcsaládot.

Az új termékcsalád jelen pillanatban három tagot számlál, melyek mindegyike mindössze 6,6x6,6x2 centiméteres méretű, és alig 85 grammot nyom a mérlegen, vagyis elmondható, hogy a Nomad MuVo2 lejátszóknál manapság nem sok kisebb hasonló termék kapható a piacon.

A Creative Labs munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a 1,5 GB adattároló kapacitással rendelkező, integrált merevlemezes Nomad MuVo2 modell ajánlott végfelhasználói ára 230 dollár, vagyis mintegy 54 ezer forint. Akik esetleg a mozgó alkatrészekkel teli merevlemezes kialakítás miatt nem szimpatizálnának ezen verzióval, azoknak ideális választást jelenthet az 512 MB-os flashmemóriával szerelt Nomad MuVo2 Trainer (mely 270 dollárba, vagyis körülbelül 63 ezer forintba kerül), illetve ugyanezen modell 1 GB-os flashmemóriával felszerelt változata. Utóbbi változat azonban már korántsem számít olcsó mulatságnak, fogyasztói ára ugyanis nem kevesebb mint 500 dollár, vagyis 117 ezer forint. Mindhárom modell USB interfészen keresztül csatlakoztatható a személyi számítógépekhez, ezenkívül közös vonás még a cserélhető elem, illetve a kiváló hangminőség (98 dB jel/zaj arány).

A legolcsóbb Nomad MuVo2 típusban egy rendkívül kis méretekkel rendelkező, 1,5 GB kapacitású merevlemez kapott helyet, mely a gyártó állítása szerint akár 50 órányi zenei felvétel eltárolását teszi lehetővé, amennyiben 64 kb/s-os .wma kiterjesztésű file-okról beszélünk. MP3 formátumú fájlok esetében a lejátszó mintegy 25 órányi zenét képes eltárolni. Az integrált merevlemezt egyébként a Cornice nevezetű cég gyártja, mely nemrégiben jelentette be még az egyes flashmemóriáknál is kisebb winchestereit.

A merevlemezes, illetve flashmemóriás MuVo2 lejátszók közötti lényeges eltérés abban rejlik, hogy míg az előbbi nem, addig az utóbbi lejátszók támogatják az Ogg Vorbis formátumot, illetve, hogy a memóriás modellek több mint másfélszer hosszabb ideig képesek üzemelni egy-egy elemmel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Crash MaJoM #18
    nem tuggya valaki hogy honnan lehet kábelt rendelni a creative rhombához?
    ha vki tud valamit írjon pls ->[email protected]
    előre thx
    cséh
  • Demon Eyes Kyo #13
    Majd minden áttömöritesz ogg-be? :-)
  • Herds #6
    KAZETTÁS WALKMAN POWA LOL :))))))))
  • Hutch #1
    NAGYON KIRÁÁÁÁLY lehet kéne ilyen karácsonyra :}