JohnnyCage

Felfelé módosította előjelzéseit az Intel

A chipóriás Intel pozitív irányba módosított harmadik negyedéves előjelzésén, mivel a társaság eddigi eredményei fokozott optimizmusra adnak okot.

A társaság legfrissebb előjelzése szerint a harmadik negyedéves bevételek 7,3 milliárd, illetve 7,8 milliárd dollár között fognak alakulni, amely mintegy 300 millió dollárral jobb, mint a korábban várt 6,9-7,5 milliárd dolláros eredmény.

Az Intel közleménye szerint a vártnál kedvezőbb eredmények mögött a társaság architektúra üzletága áll, amely a PC processzorok mellett a chipkészletek, és egyéb PC-s alkatrészek gyártásával foglalkozik. Az Intel architektúra üzletága, amely egyébként a társaság bevételének döntő többségét termeli, szinte minden földrajzi szegmensben növekedést tapasztalt.

Amennyiben az Intel harmadik negyedéves bevétele a sáv középpontjának számító 7,55 milliárd dollár körül alakul, az óriáscég jelentős növekedést ér el a 2002 harmadik negyedévében regisztrált 6,5 milliárd dollárhoz képest. A társaság bevétele az elmúlt öt év harmadik negyedében átlagosan 7,1 milliárd dollár volt, a csúcsot pedig a 2000 júliusától szeptemberéig tartó időszak jelentette 8,7 milliárddal.

Bár az Intel már a második negyedévben is jobb eredményeket ért el a vártnál, a társaság szerint továbbra sem lehet egyértelműen fellendülésről beszélni. "Nem látunk gazdasági fellendülésre utaló jeleket" - mondta Andy Bryant, az Intel pénzügyi igazgatója a társaság második negyedéves eredményének közzététele után. "Sem a várt korszerűsítési ciklust, sem pedig az IT költségvetés jelentős növekedését nem érzékeljük" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #4
    Honnan tudod, hogy a Kacsa magazinban milyen hírek vannak? Csak nem vagy lelkes olvasójuk?
  • Benedekco #3
    megmi!

    amúgy ez nem valami izgalmas hír, olyan mitha a kacsa magazinban olvasnám tök FOS
  • gz_8 #2
    Na, már megint van sulinet?