JohnnyCage

Intel: hamar véget érhet a fellendülés

Az Intel kedden arra figyelmeztette a befektetőket, hogy a harmadik negyedévre várható kedvező eladások, amelyek miatt a társaság megemelte negyedéves előjelzését, nem utalnak egyértelműen a három éves visszaesés végére.

"Nem tudjuk, hogy a mostani eladásokból mennyi tudható be a SARS fertőzések miatt korábban elmaradt vásárlások pótlásának" - mondta Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója a Reuters-nek adott interjúja során. "A várakozásoknál kedvezőbben alakuló harmadik negyedéves eladásokat tapasztalunk" - tette hozzá a vezető.

"A kérdés az, hogy az év utolsó három hónapjában folytatódik-e ez a tendencia. Ezt egyelőre még nem tudhatjuk" - folytatta az Intel vezérigazgatója, aki egyébként a szezonális fellendülés miatt mindenképpen növekvő eladásokra számít a negyedik negyedévben.


Az Intel elnöke egy 40 millió dolláros malajziai befektetést is bejelentett

A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű óriáscég jelentős meglepetést okozott a befektetők számára, amikor az elmúlt pénteken megemelte harmadik negyedéves bevételi- és nyereség előjelzését. A társaság vezetői ennek ellenére továbbra sem érzik úgy, hogy a chipipar egyértelműen növekvő pályára állt, és véget ért a mintegy három éve tartó válság.

A chipóriás jelenleg öt ázsiai országban, Kínában, Indiában, Oroszországban, Malájziában és a Fülöp-szigeteken fektet be komoly összegeket a közeljövőben várható növekedés maximális kihasználása érdekében, közölte a vezető.

Barrett az interjú során azt is elmondta, hogy az Intel nem aggódik az AMD 32/64 bites asztali processzorainak megjelenése miatt, és továbbra sem tervez hasonló termékkel megjelenni a piacon. A vezető szerint egyelőre nincsenek alkalmazások az Athlon 64-hez, és a Windows AMD64 változata sem jelenik meg az idei évben.

"Az AMD-vel ellenben egyelőre nem tervezünk 64 bites bővítéseket x86-os processzorainkban" - mondta Barrett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!