JohnnyCage

Az Intel szerint korai fellendülésről beszélni

A chipóriás Intel vezérigazgatója szerint egyelőre nem látható ipari szintű fellendülés, bár a társaság a közelmúltban pozitív irányban módosította negyedéves előjelzését.

"Túl korai lenne ipari szintű fellendülésről beszélni" - mondta Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója egy tajpeji (Tajvan) konferencián. A vezető egyébként egy új kutatóközpont létesítéséről írt alá megállapodást a távolkeleti országban.

A világ legnagyobb chipgyártója az elmúlt héten jelentette be, hogy harmadik negyedéves bevétele mintegy 11 százlékkal felül fogja múlni a társaság második negyedéves eredményét. A társaság mintegy 300-400 millió dollárral emelte meg előjelzését a korábbihoz képest, mivel a gyártó szerint az Intel termékek iránt a vártnál jóval erőteljesebb kereslet mutatkozik.

Ezzel egyidőben az Intel kommunikációs chipekkel foglalkozó üzletága továbbra is meglehetősen gyengén teljesít. Éppen ezért Andy Bryant, a társaság pénzügyi igazgatója is úgy véli, korai lenne egyértelmű fellendülésről beszélni.

A chipóriás a közeljövőben, 25 kutatóval nyitja meg a társaság "Asian Innovation Center" elnevezésű központját. Ez a szám az elkövetkező években azonban a kétszeresére fog növekedni. Mint Barrett elmondta, a központ tudományos szervezetekkel, és más társaságokkal együttesen fog dolgozni olyan ötleteken, amelyeket a társaság következő generációs eszközeiben kíván majd felhasználni.

A központ újabb lépés lesz abban a már korábban megkezdődött folyamatban, amelynek keretében Tajvan gyártóközpontból innovációs, illetve fejlesztőközponntá lép elő, mondta Barrett hozzátéve, hogy az országnak további értéket kell nyújtani az IT cégek számára, hogy a jövőben is előnyösebb helyzetben maradjon, mint Kína.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!