JohnnyCage

Barrett: az AMD-nek nincs előnye Kínában

Az Intel vezérigazgatója szerint a rivális AMD nem tudja növelni piaci részesedését a társaság rovására Kínában, mivel minden szegmensben a chipóriás biztosít kedvezőbb ajánlatokat.

"Az összes piac közül Kína állt át a leggyorsabban a Pentium III processzorokról a Pentium 4-re" - mondta Craig Barrett, az Intel vezérigazgatja Changduban (Kína), ahol a társaság hamarosan egy processzor tesztelő és összeszerelő üzemet fog építeni. "Úgy vélem, minden árkategóriában versenyképes termékeket kínálunk" - folytatta a vezető.

Az AMD a közelmúltban jelentette be, hogy jelentősen meg szeretné növelni piaci részesedését Kínában, ahol a társaság az x86 processzor piac alig több, mint 10 százalékát tudhatja magáénak. Elemzők szerint az AMD-nek jó esélyei vannak ezen terv megvalósítására az ország meglehetősen árérzékeny piacán.

Az AMD a globális x86 processzorpiacon jóval nagyobb, 20 százalék körüli részesedéssel rendlekezik, a chipóriás Intel a közelmúltig azonban szinte a teljes kínai x86 processzor piacot egymaga uralta. Az AMD nemrég jelentős lépést tett a kínai PC piac meghódítása felé, amikor a Hewlett-Packard két új, Athlon XP alapú PC-t kezdett forgalmazni az országban.

Barrett szerint a chipóriásnak Kínában, az Intel második legnagyobb piacán sem kell aggódnia az árverseny miatt. "A mi stratégiánk az, hogy erőteljes kutatási és fejlesztési tevékenységet folytatunk, új termékeket, valamint innovatív gyártástechnológiákat, és gyárakat alkotunk" - mondta a vezető. "A piaci verseny minden területen él, ezért mi egyszerűen jobbak akarunk lenni, mint az AMD."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    hoho :) ez a csávó is kétszer járta ki a nagyarc vagyok kurzust :P