JohnnyCage

Az Intel részt vesz az Alzheimer-kórral kapcsolatos kutatásokban

Az Intel továbbra is elkötelezett az egyes betegségek gyógymódjainak kutatása, illetve az egyes gyógyászati segédeszközök kifejlesztésének elősegítése iránt.

A társaság csütörtökön jelentette be, hogy az Alzheimer Association szövetséggel együttesen egy olyan projektben vesz részt, amelynek célja a betegek számára fontos technikai megoldások kifejlesztése.

A szövetség és a világ legnagyobb chipgyártója egy konzorciumot hozott létre, amely az Everyday Technologies for Alzheimer Care (mindennapos technológiák az Alzheimer-kórban szenvedők megsegítésére) nevet kapta, és több, mint 1 millió dolláros alaptámogatással kezdi meg működését. A cél olyan számítógépes, kommunikációs, és egyészségügyi rendszerek kifejlesztése, amelyek megkönnyítik a többmillió Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve az őket gondozó rokonok, és egészségügyi dolgozók mindennapjait.

"A mostani az első olyan konzorcium, amelyet az Alzheimer-kórral kapcsolatos kutatásokat vezető szövetség, és egy vezető IT ipari cég együttesen hozott létre" - mondta William Thies, az Alzheimer Association kutatási részlegének elnökhelyettese. "Reméljük, hogy erőfeszítéseinkkel megkönnyítjük a betegségben szenvedők, és az őket gondozók mindennapjait."

A konzorciumot, amely nyitott minden belépni kívánó társaság és szervezet előtt, az Alzheimer Association fogja irányítani.

A világ legnagyobb chipgyártójaként ismert Intel már korábban is jelentős erőforrásokat fordított egészségügyi megoldások kifejlesztésére Proactive Health kutatási csoportján keresztül, és számos hasonló projektben vett részt. A társaság többek között olyan technolóiai megoldásokat fejleszt, mint például a drótnélküli felügyelő érzékelőhálózat, amely nyomon tudja követni a beteg tartózkodási helyét, tevékenységét, egészségügyi állapotát, sőt még a gyógyszerek bevételére is figyelmeztet. A rendszer kritikus helyzet esetén automatikusan képes értesíteni az ápolót, vagy az orvost.

Az Alzheimer Association jelentése szerint csak az Egyesült Államokban mintegy 4 millió beteg szenved Alzheimer-kórban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    Lehet én vagyok hülye, de vagy 2 hónapja (a rák kutató project, és a más egyébb mellett) megvan az Alzheimer kutatással foglalkozó klien program, amiben mint ha emlegetné az Intel támogatását. Vagy most rátettek egy lapáttal?
    Mindegy, örülnünk kell minden ilyen kezdeményezésnek, remélem minnél hamarább segíthet sok emberen ...