JohnnyCage

Szabadforrású fejlesztőrendszert készítő csoportba lépett be az Intel

A chipóriás Intel bejelentette, hogy belép abba az Eclipse ipari konzorciumba, amelynek célja egy szabadforrású fejlesztőrendszer alappilléreinek közös kidolgozása.

Az Eclipse elnevezésű konzorciumot még 2001 novemberében alapította több olyan társaság, amely egy közös integrált fejlesztőkörnyezetet (IDE - Integrated Development Environment) kívánt kidolgozni a szabadforrású szoftverfejlesztő megoldásokhoz.

A világ legnagyobb chipgyártójaként ismert Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű Intel, amely a társaság bejelentése szerint a napokban belépett a konzorciumba, olyan plug-in kiegészítőket fog kiadni, amelyek a Pentium 4, Xeon, és Itanium processzorokhoz készülnek, és lehetővé fogják tenni, hogy a szoftverfejlesztők az Intel chipekre optimalizálják alkalmazásaikat. A társaság a plug-inek mellett számos saját szoftvereszközét, mint például a VTune Performance Analyzert is át fogja adni a konzorcium számára az Eclipse Platformban való felhasználásra.

A chipgyártó Eclipse-be való belépésével a társaság egyes vezetői helyet kapnak a szövetség irányítói között. Jonathan Khazam, az Intel Szoftver Termékek divíziójának vezérigazgatója így például az Eclipse igazgatói tanácsának tagja lesz, közölte a chipgyártó.

Az Eclipse-t többek között az IBM Corp., a Borland Software Corp., a Red Hat Inc., és a SuSE Linux AG alapította. 2001 óta olyan társaságok csatlakoztak a szervezethez, mint például az Oracle Corp., a Hitachi Ltd., a Fujitsu Ltd., az SAP AG, és most az Intel Corp..

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #4
    Ha erdekel, nezd meg az oldalat magad... Nem nehez megtalalni, de azert itt a link:
    http://www.eclipse.org
  • [HUN]PAStheLoD #3
    aha és ez az integrálthipercucc micsoda? milyen nyelvű rendszerű megközelítésű szemléletű?? eszik vagy szarják?
  • Csabi #2
    Java alapu, es elsosorban java fejlesztesre van, egyebkent mar regen mukodik, 2.1-es verzional tart. En ezt hasznalom mar egy ideje, es nagyon jo, igazabol nem lattam meg jobbat. Rengeteg plugin van hozza. Egyebkent mukodik linuxban is szepen.