Spencer

Bűnösnek vallotta magát az Intel egykori mérnöke

Az Intel egyik, nemrégiben terrorszervezetekkel való együttműködéssel megvádolt korábbi mérnök munkatársa bűnösnek vallotta magát, és elismerte, hogy kapcsolatban állt a fanatikus tálib rendszerrel.

A harmincnyolc esztendős Maher Mofeid Hawash, avagy Mike legfeljebb 7-10 éves börtönbüntetésre számíthat, miután az amerikai szövetségi bíróság előtt beismerte, hogy 2001-ben öt terroristával együtt Kínába utazott, és megpróbált bejutni Afganisztánba, hogy felvegye a harcot az Egyesült Államok katonáival.


A feltételezett Al-Kaida tagokat szigorú elzárás alatt tartják Guantanamo Bay-ben

Hawash tegnap látta el kézjegyével azt a mintegy tizenhárom oldalas, az amerikai hatóságok által összeállított anyagot, mely részletekbe menően foglalkozik az üggyel. A dokumentumban többek közt az olvasható, hogy Hawash több terrorista társával fel volt készülve arra, hogy felvegye a harcot az afganisztáni tálib rezsim megdöntésére készülő amerikai hadsereggel. Hawash elismert, hogy kész lett volna mártírhalált halni csak azért, hogy a tálibok Amerika-ellenes harcát elősegítse. Igazságügyi szakértők szerint az ügyben leghamarabb a jövő esztendőben várható ítélet, addig pedig még számos alsóbbrendű vádlott ügyét is tárgyalni kívánja a szövetségi bíróság.

Miután Hawash-t márciusban elfogta a rendőrség, és több héten keresztül konkrét vádak nélkül tartotta fogva, az internetes társadalom egyre nagyobb szimpátiát érzett az egykori Intel alkalmazott iránt. Barátai és valamikori Intel munkatársai létrehozták a FreeMikeHawash.org nevezetű internetes oldalt, melyen olyan szövegek voltak olvashatók, mint például: "Mike barátai és ismerősei szerint az, hogy Mike Afganisztánba utazott, vagy, hogy a tálib rezsim oldalán harcolt volna, teljesen abszurd". Hawash támogatói az elmúlt időszakban még a bíróság épülete előtt is többször tartottak komoly tiltakozást.

Hawash a közelmúltban az Intel Multimedia Extensions (MMX) szoftverfejlesztő csapatának vezető mérnöke volt, és többek közt egy MMX technológia emulátor, valamint MPEG dekóderek fejlesztésével foglalkozott. Emberünk 1997-ben részt vett egy többek közt az MMX és DirectX technológiákkal foglalkozó szakkönyv elkészítésében is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)