Spencer

Intel: a várakozásoknak megfelelő negyedéves teljesítmény

A világ legnagyobb chipgyártó cégeként jegyzett Intel munkatársai bejelentették a vállalat legfrissebb, második negyedévre vonatkozó gazdasági mutatóit, melyek nagyjából megfelelnek az elemzők korábbi várakozásainak.

A Santa Clara-i székhelyű vállalat a június 28-án véget ért második üzleti negyedévben 6,8 milliárd dolláros bevételre tett szert, miközben nettó nyeresége elérte a 896 millió dollárt, ami részvényenként mintegy 14 centes profitot jelent. Összehasonlításképp az Intel egy évvel korábban 6,3 milliárd dolláros negyedéves bevételi adatról, illetve 446 millió dolláros, részvényenként 7 centes nyereségről számolt be. A First Call korábbi előrejelzései egyébként 6,7 milliárd dolláros bevételt és részvényenkénti 13 centes nyereséget jósoltak.

"Az idei év második negyedéve a várakozásoknak megfelelően, illetve annál némileg jobban alakult, a tavalyi év hasonló időszakához képest pedig jelentős mértékű javulást regisztráltunk. Az utóbbi hónapokban a kommunikációs termékeink eladási mutatói ugyan elmaradtak a várakozásoktól, azonban az Intel Architecture részleg a vártnál jelentősen jobban teljesített" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Paul Otellini, az Intel elnöke.

Otellini beszámolt többek közt arról, hogy a vállalat személyi számítógépekbe szánt processzorok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó, Intel Architecture Business Group nevezetű részlege a második negyedévben 5,8 milliárd dolláros bevételre tett szert, illetve megközelítőleg hasonló mennyiségű és átlagárú processzort adott el, mint az előző negyedévben. Otellini kiemelte, hogy az Intel az elmúlt hetekben-hónapokban minden korábbinál jobban teljesített az ázsiai régióban, valamint említést tett arról, hogy nemrégiben leszállította egymilliomodik Pentium M processzorát. Ismeretes, hogy a Pentium M processzor annak a vadonatúj, alacsony fogyasztású hordozható számítógépes platformnak, a Centrino-nak a szerves részét képezi, melyet idén tavasz elején jelentett be a chipgyártó. Az Intel elnöke végül hangsúlyozta, hogy cége az idei év második negyedévében mind az alaplapok, mind pedig az alaplapi chipkészletek piacán képes volt részesedésének növelésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!