JohnnyCage

Biztonsági megoldásokat tesztel a Microsoft

A társaság egyes jelentések szerint olyan antivírus, és egyéb biztonsági technológiákat tesztel, amelyek a jövőben várhatóan a Windows operációs rendszerekbe is bekerülnek.

A szoftveróriás célja a Windows operációs rendszerek biztonságának növelése, és a társaság által fejlesztet szoftverek biztonsági megítélésének javítása. A felhasználók minden bizonnyal pozitívan fogadnának minden olyan biztonsági megoldást, amely fokozott védelmet biztosítana a különféle internetes támadások, mint például az elmúlt héten elterjedt MSBlaster/LoveSan féregprogram ellen.

A PC Satisfaction (PC Elégedettség) elnevezésű program célja annak tanulmányozása lesz, hogy a Windows felhasználók mennyivel elégedettebbek, ha biztonságban érzik számítógépeiket, és azokon tárolt személyes adataikat, állítja a Wall Street Journal egy bétatesztelési felhívásra támaszkodva.

A Microsoft egyik szóvivője elmondta az üzleti lapnak, hogy a teszt során a Microsoft olyan biztonsági megoldásokat alkalmaz, amelyeket többnyire más cégek fejlesztettek ki. Ilyen a Command antivírus szoftver az Authentiumtól, és a Tiny Software tűzfal programja. A vizsgálatban nem szerepel a Microsoft által júniusban felvásárolt román GeCAD Software SRL vírusirtó szoftvere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #6
    egy klasszikust idézve: "you're living in a dream world, neo!"
  • b #1
    no akkor, hogy mindenki ércse: a gecad megvásárlásával a billgeci piacot vett. egy közkedvelt linuxos vírusszűrőt fejlesztett a cég. a kivásárlás után a májkroszoft bezárta a boltot és szélnek ereszette a fejlesztőket.

    a tanulság az, hogy a gonosz szem előtt senki sincsen biztonságban. minden figyelmeztetés nélkül csapnak le szárnyas rémei a gyanútlan nézelődőkre!