JohnnyCage

Jelentős növekedés előtt áll a webes biztonsági piac

A Yankee Group piackutató cég tanulmánya szerint a webes alkalmazások biztonságát növelő termékek piaca 2007-re elérheti az évi 2 milliárd dollárt.

Mivel a web alapú szolgáltatások népszerűsége mind a vállalati, mind pedig a kormányzati szegmensekben dinamikusan nő, a Yankee Group az idei évre 100 százalékos növekedést vár a web alkalmazások biztonságát megalapozó megoldások szegmensében. Az efféle szoftverek elterjedését az is elősegíti, hogy egyre több szervezet látja be, a nyílt architektúrájú webes alkalmazások teljesen más biztonsági megközelítést igényelnek, mint a zárt helyi hálózatok, mondta Eric Ogren, a piackutató cég egyik elemzője. "A webes alkalmazások esetében a biztonsági hibák rendkívül veszélyesek" - tette hozzá Ogren.

Ezek a biztonsági hiányosságok pedig gyorsan az IT részlegek fő problémájává váltak, ahogy a társaságok nyitni kezdtek a web alapú szolgáltatások felé.

"Azok a vállalati hálózatok, amelyeket egykor megvédett a külső rendszerektől való fizikai elszigeteltség, hirtelen védtelenné váltak az Internet felhasználóival szemben" - mondta Ogren. "A mostani megoldások teljesen szembefordulnak a '90-es években alkalmazott fizikai elszigeteléssel" - folytatta Ogren. Az eredmény a web alapú szolgáltatások biztonságáért felelős megoldások dinamikusan, és tartósan növekedő piaca.

A piackutató cég által előjelzett évi 65 százalékos növekedés a webes alkalmazások piacán azt jelenti, hogy a megoldások biztonságát célzó szoftverek évi piaca 2007-re megközelítheti a 2 milliárd dollárt. Ez a szegmens jelenleg még csak évi 140 millió dollár összbevételt eredményez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!