JohnnyCage

Könnyen feltörhetők a kéziszámítógépek

Azon kéziszámítógépek milliói, amelyeken olyan személyes adatok találhatók, mint például a bankkártya szám, jelentős kockázatot jelentenek felhasználójuk számára, és megkönnyítik a bűnözők dolgát.

Számítógépes biztonsági szakértők szerint a kéziszámítógépek döntő többsége nincs megfelelő védelmi rendszerrel ellátva a bizalmas információkra vadászó tolvajok és csalók ellen, így komoly kockázati forrás lehet.

Széles körben elérhetőek például olyan programok, amelyek lehetővé teszik, hogy a támadó jelszavakat, és egyéb titkos információkat szerezzen meg a meglehetősen elterjedt Palm-alapú kéziszámítógépekről. A bizalmas adatok ellopásának kockázata különösen nagy abban az esetben, ha a felhasználó más számítógépekhez csatlakoztatja a készüléket adatok megosztásának céljából, mondta Bryan Glancey, a drótnélküli biztonsági rendszerekkel foglalkozó MobileArmor egyik vezetője.

Miközben milliók tárolják bizalmas adataikat olyan mobil eszközökön, mint a kéziszámítógépek és az intelligens mobiltelefonok, csak meglehetősen kevés készülék tartalmaz védelmi megoldásokat egy esetleges lopás, vagy az eszköz elvesztése esetére.

- A rejtett adatok pedig egyszerű programokkal is könnyen kinyerhetők - mondta Glancey hozzátéve, hogy a drótnélküli hálózati kapcsolattal rendelkező eszközök esetében egy ilyen lopás még a készülékkel való fizikai kapcsolat nélkül is végrehajtható.

Glancey a napokban megrendezett DefCon hackerkonferencián arra kért minden PocketPC és Palm felhasználót, hogy titkos adatait ne a kéziszámítógépen tárolja. "Ezek az eszközök nem rendelkeznek beépített biztonsági funkciókkal" - mondta a szakértő hozzátéve, hogy ahhoz viszont elég erőteljesek ezek a készülékek, hogy drótnélküli támadásokhoz lehessen őket felhasználni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • reszcsi #3
    Pontosan, én is úgy csinálom, csak másik program (strip) és 256bites kódolás. Lehet próbálkozni vele :)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    persze hogy könnyen feltörhetők! Kikapod a csávó kezéből ami ugye egy 20 kilós PCvel má nem olyan egyszerű és földhöz baszod :)