JohnnyCage

PC4000 DDR-SDRAM modulok a Kingstontól

A Kingston Technology bejelentette a világ első PC400 DDR-SDRAM memóriamoduljait, amelyek DDR500-as SDRAM chipekből épülnek fel, és kisebb mennyiségben már elérhetőek a piacon.

A memóriagyártó Kingston Technology szerdán bejelelentette a világ első PC4000 DDR-SDRAM memóriamoduljait. Az új modulokban DDR500-as chipek találhatóak, az eggyel lassabb DDR466 chipekből pedig PC3700-as memóriamodulokat kínál a társaság.

A Fountain Valley-i (Kalifornia) székhelyű társaság közelménye szerint az új modulok kezdetben korlátozott mennyiségben lesznek elérhetőek a piacon, méghozzá 256 és 512 MB-os tárolókapacitásokkal. A modulokból kétdarabos kiszerelésben 512 Mb-os, illetve 1 GB-os csomag is kapható.

A HyperX elnevezésű nagyteljesítményű memóriákat a Kingston szerint az Abit és ASUSTeK alaplapgyártók is bevizsgálták, és tökéletesen kompatibilisnek találták megfelelő alaplapjaikkal. Az új memóriamodulok az alacsony fogyasztás, illetve hőtermelés érdekében 2,65 voltos feszültségen üzemelnek, a működés során keletkező hő jobb leadását pedig a chipeken elhelyezett alumínium hűtőbordák szolgálják.

A Kingston az új, nagysebességű DDR-SDRAM modulokat kifejezetten a csúcsteljesítményű, illetve tuningolt PC-kbe szánja, így a memóriák ára viszonylag magas. A 256 MB-os tárolókapacitású PC4000 DDR-SDRAM memóriamodul ára 112 dollár, az 512 MB-os verzióért pedig 218 dollárt kér a gyártó. A valamivel lassabb, de még így is jóval a DDR400 (PC3200) változatok fölött teljesítő PC3700-as megoldások ára azonos kapacitás mellett 99, illetőleg 187 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!