JohnnyCage

Az eddigi legnagyobb Computexet rendezik meg szeptemberben

A Computex Taipei 2003 IT kiállítás a tervezettnél jóval későbbi, szeptember végi megrendezés ellenére - vagy éppen abból kifolyólag - minden eddigi Computex kiállításnál nagyobb lesz.

A Tajvan főfárosában évente megrendezendő Computex Taipei kiállítás az idei évben eredetileg június 2-ától 6-áig tartott volna. Az Ázsiából kiindult atípusos tüdőgyulladásos megbetegedések, amelyek Tajvant is érintették, azonban fokozott elővigyázatosságra intették a külföldi cégek képviselőit, így a SARS fertőzési hullám kitörését követően a résztvevők többsége bejelentette, hogy az idei kiállításon nem kíván megjelenni.

A kiállítás két szervezője, a Taipei Computer Association (TCA), és a China External Trade Development Council (CETRA) felmérést készített a várt résztvevők véleményéről, majd miután a társaságok döntő többsége a kiállítás elhalasztása mellett állt, a szervezetek későbbi időpontra tolták ki a rendezvényt. Nem sokkal később a rendezők bejelentették, hogy a tajpeji kiállítás az idei évben szeptember 22-től 26-áig várja látogatóit.

Az őszi időpont a jelek szerint - a korábbi spekulációkkal szemben - kedvező a társaságok számára, mivel ezidáig mintegy 1195 kiállító társaság regisztrálta magát az idei Computex Taipei-re, amely 8 százalékkal több a tavalyi kiállítók számánál. A társaságok összesen 2471 kiállítási pavilon helyét foglalták le, amelyhez már nem volt elegendő a rendezvénynek a korábbi években helyet adó épület. A tajpeji városi önkormányzat ezért egy másik épületet is kijelölt a kiállításhoz, amely további 300 kiállítási standnak ad helyet.

"A második, A21-es jelzésű épület összes kiállítási területét lefoglalták a társaságok, és a tényleges kiállítók száma várhatóan még tovább növekszik, hiszen még két hónap van a rendezvényig" - mondta Nick Chang, a CETRA egyik vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!