Spencer

Az idei elhalaszott Computex kevés látogatóra számíthat

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idei Computex számítástechnikai szakkiállítást június helyett szeptemberben fogják megrendezni. A Computex egyik vezető szervezője a bejelentést követően most azt nyilatkozta, hogy a szervezők sajnos szinte biztosra veszik, hogy az idei évben több hónappal elhalasztott rangos szakmai rendezvény külföldi látogatóinak száma a legjobb esetben is fele akkora lesz, mint az elmúlt években.

"Abban reménykedünk, hogy az idei tajpeji Computex kiállításra legalább tízezer külföldi látogató fog érkezni. Ez sajnos mindenképp jelentős látogatószám csökkenést fog jelenteni, hiszen az elmúlt évben még több mint 23 ezer külföldi vendéget fogadtunk a rendezvény kapcsán" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chao Yung-chuan, a CETRA (China External Trade Development Council) egyik vezetője.

Mint ismeretes, az idei Computex az eredeti tervek szerint június 2-án nyitotta volna meg kapuit, a szervezők azonban a közelmúltban úgy döntöttek, hogy mivel a SARS járvány jelenleg amúgy is távol tartaná a kiállítók és a látogatók nagy részét, inkább egy későbbi időpontban rendezik meg a kiállítást, amikor feltehetően már nagyobb lesz az érdeklődés iránta. Tény, hogy szeptemberben várhatóan több látogató érkezik majd a Computexre, mintha a rendezvényt az eredeti időpontban tartanák meg, azonban a szervezőknek nincsenek illúzióik azzal kapcsolatban, hogy az idén kivételesen ősszel tartandó Computex látogatottsága valószínűleg messze elmarad a várakozásoktól. A Computexet idén egyébként egész pontosan szeptember 22. és 26. között rendezik meg.

A Computex egy másik szervezőcégének, a TCA-nak (Taipei Computer Association) a vezetője a napokban ugyancsak elismerte, hogy az idei szakkiállítás lényegében minden tekintetben kisebb lesz, mint elődei voltak. Szinte biztosra vehető, hogy az idei Computex kevesebb kiállítót, illetve látogatót fog vonzani, mint a korábbi Computexek, azonban nem szabad pesszimistának lennünk, hiszen alig pár napja jelentettük csak be, hogy a rendezvény nyár helyett ősszel lesz, így egyelőre korai lenne jóslatokba bocsátkoznunk - nyilatkozta Sakura Yang, a TCA igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!