JohnnyCage

Szeptember végén rendezik meg a Computexet

A tajvani Computex technológiai kiállítást a szervezők a SARS fertőzési hullám miatt a közelmúltban elhalasztották. A napokban született megállapodás szerint a rendezvény az idei évben sem marad el, hanem szeptember 22-ére csúszik.

A Tajpejben (Tajvan) megrendezendőő Computex számítástechnikai kiállítás a világ legnagyobb technológiai rendezvényeinek egyike. Az idei kiállításra eredetileg június 2-ától öt napon keresztül került volna sor, de miután az atípusos tüdőgyulladási járvány komoly aggodalmakat váltott ki a szervezőkből, kiállítókból, és a várható résztvevőkből, veszélybe került a rendezvény.

A Computex szervezői, a tajvani Taipei Computer Association szövetség, valamint a kínai China External Trade Development Board a közelmúltban úgy döntöttek, hogy elhalasztják az idei kiállítást. A döntést, amelyre a résztvevők véleményének felmérését követően került sor, a kiállító társaságok döntő többsége támogatta. Mint a szervezők tegnap bejelentették, a kiállítást szeptember 22. és 26. között rendezik meg Tajpejben.

Tajvan a SARS fertőzési hulláma által leginkább érintett országok közé tartozik, ezért a közelmúltban számos társaság megtiltotta alkalmazottainak, hogy az országba utazzanak. Egyes cégek helyi részlegeit azonban így is érintette a fertőzés.

A Computex a német CeBIT, és a Las Vegas-i Comdex után a harmadik legnagyobb számítástechnikai kiállítás a résztvevők számának tekintetében. A tajvani kiállítás jellegzetessége, hogy elsősorban szerződéses gyártók mutatják be rajta termékeiket, amelyek később általában nagy OEM gyártók márkajelzésével jelennek meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!