JohnnyCage

Nem lesz Computex júniusban

A szervező TCA a kiállító társaságok kérésére az év második felére halasztotta a Computex 2003 számítástechnikai kiállítás megrendezését.

A Computex Taipei 2003 kiállítás eredetileg június 2-ától 6-áig került volna megrendezésre a tajvani fővárosban. Mint azonban a rendezvény egyik szervezője, a Taipei Computer Association (TCA) tegnap bejelentette, a kiállítani szándékozó társaságok kérésére, az atípusos tüdőgyulladási járványra való tekintettel a kiállítás megrendezésére egy későbbi időpontban kerül sor.

A TCA szerint az új időpont egyelőre még nem ismeretes, de a legvalószínűbbnek jelenleg a szeptember - október időszak tűnik. A pontos időpontot várhatóan május végén jelenti be a szövetség.


Üresek a terminálok is
A TCA a napokban felmérést végzett a kiállító társaságok körében, amelyből kiderült, a cégek 59 százaléka azt szeretné, hogy a rendezvényre egy későbbi időpontban kerüljön sor, 35 százalék pedig az idei kiállítás törlését látta a legjobb megoldásnak. A megkérdezett cégvezetők alig 6 százaléka gondolja úgy, hogy a kiállítás megrendezhető lenne az eredeti időpontban. A felmérést a TCA a mintegy 1148 regisztrált kiállító megkérdezésével végezte el, 92 százalékos válaszarány mellett.

A módosított időpont azonban számos problémát vet fel a társaságok számára. A júniusi időpont kedvező volt azon cégek számára, amelyek az iskolakezdési időszakra akarták kiadni újdonságaikat. A szeptemberi, esetleg októberi megrendezéssel a társaságok nem tudják időben bemutatni újdonságaikat az augusztusban kezdődő vásárlószezonra, ezért várhatóan alternatív lehetőségeket fognak keresni.

További problémát jelent, hogy szeptemberben, illetve októberben számos más számítástechnikai kiállítás is megrendezésre kerül, így a gyártók egy része várhatóan nem fogja képviseltetni magát az elhalasztott Computexen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!