Spencer

Új JBL hangrendszerek a Harmantól

A Harman Multimedia bejelentette legújabb PC-s, illetve Mac-es prémium kategóriás hangkeltő eszközeit, konkrétan a JBL Encounter 5.1, a JBL Encounter 2.1, illetve a JBL Duet nevezetű hangfal rendszereket.

A csúcskategóriás JBL Encounter 5.1 a gyártó képviselőinek elmondása szerint valamikor idén novemberben fog feltűnni a boltok polcain, árcéduláján pedig 400 dollár, vagyis mintegy 95 ezer forint lesz feltüntetve. A JBL Encounter 2.1-es rendszer ennél valamivel később, várhatóan karácsony magasságában fog megjelenni a piacon, és 300 dollárt, vagyis megközelítőleg 71 ezer forintot kell érte fizetni. A Harman Multimedia három újdonsága közül leghamarabb a JBL Duet hangszórókkal találkozhatunk majd a kereskedelmi forgalomban, ugyanis ezen 60 dolláros, vagyis mintegy 14 ezer forintos termékek a várakozások szerint már a jövő hónapban világszerte megvásárolhatóak lesznek.


A hangrendszer mind PC, mind Mac számítógépekhez elérhető lesz

Nevéből könnyen kikövetkeztethető módon a JBL Encounter 5.1 nem más, mint egy térhatású hangok keltésére tökéletesen alkalmas 5.1-es hangrendszer. A JBL Encounter 5.1 öt szatelit hangszóróból - köztük egy center hangszóróból - valamint egy mélynyomóból áll. Említésre méltó, hogy a rendszer mélynyomója 200 W-os, illetve, hogy a középső hangszórót könnyedén lehet rögzíteni a számítógépes monitorokra. A Harman Multimedia újdonsága a sztereó jelek kezelésével éppúgy elboldogul, mint a fejlettebb hangkártyák által kibocsátott többcsatornás jelekkel, az általa kiadott hangok minőségére pedig a gyártó szerint még a vájtfülűbb felhasználóknak sem lesz panaszuk. A rendszer összteljesítménye egyébként nem kevesebb, mint 450 W.


Az ugyancsak most bejelentett JBL Encounter 2.1 a 2.1-es hangrendszereknek megfelelően két szatelit hangszóróból, valamint egy mélynyomóból áll. A 300 W-os összteljesítményű rendszer említett három eleme egyébként megegyezik a fentebb ismertetett JBL Encounter 5.1 három elemével, vagyis a két rendszer közötti különbség abban rejlik, hogy a JBL Encounter 2.1-ből hiányzik a JBL Encounter 5.1 center, valamint két hátsó hangszórója. Végül pedig a JBL Duet egy rendkívül egyszerű, és kedvező árú 2.0-s sztereó szett, melyet a gyártó a PC és Mac felhasználókon kívül a hordozható digitális audiólejátszók tulajdonosainak is előszeretettel ajánl.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • TSL16b #10
  Csak óvatosan. Ez JBL! Meghökkentõen nagyot tud szólni.
 • gz_8 #9
  Tisztára mint az Idő uraiban: - Miki, hallasz engem? Mikiiiiiiii!
 • HappyBoy #8
  450W PMPO? Bármikor. Az cc 50W :))
 • TheZsenyka #4
  (különben elég gáz)
 • TheZsenyka #3
  Ahhh... gondold el, hogy szüleid/barátnőd/feleséged titokban ilyennel lep meg és miután elaludtál beállítja neked a szobába a régi helyére. Felébredsz az éjjel közepén hogy dobj egy sárgát és erre négy kisebb illetve egy főnök UFONAUTA néz szembe az arcodda a félhomályban. Lehet hogy már ki sem kell menned a eldobni a sárgát...