SG.hu

Bemutatta első fejhallgatóját a Sonos

A Sonos nemrég közölte, hogy bejelenti „minden idők legkeresettebb termékét”. A cégnek elkötelezett rajongótábora van, és kétségtelenül sokan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen lenne, ha a cég a fülhallgatók kategóriájában is kamatoztatná a szakértelmét.

A válasz az Ace fülhallgató formájában érkezik. A 449 dolláros (kb. 160e forintos) eszköz egy olyan közönséget céloz meg, amely a Bose QC Ultra (164e Ft), a Sony WH-1000XM5 (120e Ft) vagy az Apple AirPods Max (190e Ft) modelleket vásárolná. A potenciális vevőik gyakran vannak úton, és nem bánják, hogy prémiumot kell fizetniük a hangzásért és a kényelemért. Ez egy olyan demográfiai csoport, amely szépen átfedésben van a Sonos meglévő felhasználói bázisával. "A rajongók évek óta kérik tőlünk, hogy a Sonos-élményt fejhallgatókba is átvigyük. Tudtuk, hogy a kategóriába való betörésünknek azt a fajta innovációt és hangélményt kell képviselnie, ami a Sonos szinonimájává vált” - jegyezte meg Patrick Spence vezérigazgató.

Eddig a PR szöveg, de az Ace egyébként úgy néz ki, mint egy standard prémium kategóriás fejhallgató. Ez nem rossz dolog, de már rég nem a Bose a fő ellenfél, a kategóriában kemény verseny van, különösen ezen az áron. A felsőkategóriás funkciók ismerősek lesznek mindenkinek: veszteségmentes, térbeli hangzás, aktív zajszűrő/érzékelő üzemmódok, házimozi térhangzás. A megadott 30 órás akkumulátor-üzemidő kiváló! Ez megegyezik a Sony MX minősítésével, és szép előrelépés a Bose és az Apple modelljeihez képest, amelyek 26, illetve 20 órát biztosítanak.


Az akkumulátor kapacitása 1060mAh, ami nagy előrelépés a Bose QC Ultra (750mAh) és az AirPods Max (640mAh) modellekhez képest, és egy kicsit kevesebb, mint az M5 1200mAh-ja. A még hosszabb akkumulátoros üzemidő előnye már elhanyagolható lenne, főleg mert három perc töltéssel három órán át lehet hallgatni a készüléket. Azt is érdemes kiemelni, hogy a valós üzemidő változó, és sok tényezőn alapul, bár a vállalat megjegyzi, hogy az „akár 30 óra” ANC melletti zenehallgatásra vonatkozik - ami nagyon megterhelő.

A Sonos Ace a konkurenciához képest minimalista dizájnt mutat. Nincsenek rajta felesleges díszítő részletek, a jobb kagylón pedig csak egy aprócska Sonos logó van. A párnázás mind a kagylón, mind a pánton bőséges, ami hosszú utazások alkalmával kellemes lehet. Az Ace két 40 mm-es dinamikus meghajtót és nyolc sugármikrofont tartalmaz a hívások és a zajok érzékeléséhez. A térbeli hangzás - amely a tavalyi Era 300 hangszórón debütált - fejkövetéssel és Dolby Atmos támogatással rendelkezik. A veszteségmentes hangzás a Qualcomm Snapdragon Sound AptX alacsony késleltetésű kodekjét használja.


A vállalat mindenekelőtt az ökoszisztémája erejében bízik. Kétségtelen, hogy a rajongótábor jelentős része eléggé megbízik a Sonosban ahhoz, hogy bármilyen terméket megvásároljon, amelyhez a nevét adja. A fülhallgató megjelentetésével nem kapkodták el a dolgokat, eddigi termékei magas színvonalat képviselnek a hangzás terén, de hogy ez jól átültethető-e egy nagyon eltérő formájú faktorba, arra csak kipróbálással lehet választ adni. De még ha jól is szólnak, az, hogy a kategóriának szüksége van-e egy újabb felsőkategóriás fejhallgatóra, teljesen más kérdés. Vajon a Sonos hűséges rajongótáborának az a része, amely jelenleg fejhallgatót vásárol, elégséges-e a termék támogatásához? Valószínűleg nagyon kevesen fogták vissza magukat egy prémium kategóriás fülhallgató megvásárlásától abban a reményben, hogy a Sonos egy napon belép a piacra.

A Sonos Ace június 5-től lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!