Berta Sándor

Kijelzős okos­hangszóróval jelentkezett a Google

A cég a terméket az okosotthonok központjának használja. Direkt nem raktak rá kamerát, hogy a magánéletük miatt aggódok is megvegyék.

A Google Home Hub egy okoshangszóró, amelyet képernyővel is felszereltek. A vállalat tervei alapján a Home Hub lesz az okosotthonok központja. A hőmérséklet és a fény szabályozása, valamint az ébresztő beállítása a beszédparancsok segítségével nagyon kényelmesen megvalósítható, de sokkal egyszerűbb és hatékonyabb, ha a felhasználónak egy kijelző is a rendelkezésére áll. A mellékelt hangszóró kis teljesítményű, de podcastok, háttérzenék és rádióadások meghallgatására tökéletesen alkalmas.

Komoly különbség a többi hasonló modellhez képest hogy a Google megoldását nem szerelték fel előoldali kamerával, ami azt jelenti, hogy a videotelefonálásról le kell mondaniuk a felhasználóknak. A 7 hüvelykes érintőképernyőn személyre szabott Google-tartalmak jeleníthetők meg, többek között folyamatosan frissített hírek megfelelő videókkal kiegészítve, animált időjárás-előrejelzések, diavetítések a Google Fotókban tárolt képekből összeállítva, továbbá YouTube-videók játszhatók le és naptárbejegyzések is tehetők.


A Home Hub egy új funkciót is kap, amelynek neve Live Albums. Ennél a felhasználók kulcsszavak vagy arcfelismerés segítségével határozhatják meg, hogy a rendszer mely felvételeket mutassa meg és ki legyen látható az egyes fotókon. Az új eszköz összeköthető több Google-fiókkal is, ilyen esetekben felismeri az egyes személyeket a hangjuk alapján és mindegyiküknek személyre szabott tartalmakat kínál. Aki azt akarja, hogy ne jelenjen meg minden személyes adata a kijelzőn, az kikapcsolhatja az egyes szolgáltatásokat.

A Google Home Hub először csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz megvásárolható 149 dolláros bevezető áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #1
    Hey Google! Go to F@ck Alexa!